Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

AMATEUR-PARTNER ALL STARS STUNTEN TEGEN OUD-FEYENOORD

De Amateur-partner All Stars hebben zaterdag voor een stunt gezorgd door in De Kuip met 1-3 van Oud-Feyenoord te winnen. Het All Star-team bestond uit voetballers van Amateur-Partners die niet waren doorgedrongen tot de finaledag van de Feyenoord 100 Jaar Cup. Diverse amateurverenigingen konden een speler aanmelden voor de All Stars, met een bijzondere reden. De All Stars namen het voorafgaand aan de finale van het toernooi op tegen een selectie van voormalig Feyenoorders, onder wie Bert Konterman, Paul Bosvelt en Peter Houtman.

Eén van de doelpuntenmakers van de All Stars was Coen Heijnders, die normaal gesproken speelt voor Cobu Boys uit Amersfoort. Hij werd door de vereniging naar voren geschoven als All Star-speler vanwege zijn verdiensten voor de club. Zo verricht hij veel vrijwilligerswerk.



Heijnders passeerde in de tweede helft Feyenoord-doelman Peter Brunings met een sluwe lob. ‘Geweldig natuurlijk’, reageerde Heijnders achteraf. ‘Ik vond het al schitterend om te worden uitgekozen voor dit team en nu kon ik ook nog scoren tegen mijn oude helden.’



Heijnders verwachtte dat de All Stars, die voor het eerst met elkaar samenspeelden, wel weggetikt zouden worden door de oud-profs. ‘Maar we konden aardig meekomen en uiteindelijk hebben we zelfs gewonnen. Natuurlijk had ik ook graag met Cobu Boys in de finale gestaan van dit toernooi, maar eerlijk gezegd vond ik het mooier om deze wedstrijd te spelen.’ Pas nadat het 3-0 stond voor de All Stars, deed Peter Houtman iets terug voor Oud-Feyenoord.



Voor Paul Bosvelt betekende de wedstrijd met Oud-Feyenoord een weerzien met De Kuip. ‘De laatste keer dat ik hier speelde was volgens mij tijdens de Open Dag’, zei de middenvelder. ‘Voor de amateurs is het natuurlijk fantastisch om eens in dit stadion te spelen. Ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst in De Kuip mocht voetballen. Dat was tijdens de afscheidswedstrijd van Ronald Koeman tegen Lazio Roma. Ik viel in voor Koeman zelf. Dat soort momenten vergeet je nooit meer.’