Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL VII: DECEMBER

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere twee dagen wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 7: de maand december 2007, waarin voor het eerst wordt uitgesproken dat Feyenoord voor de titel gaat.
DECEMBER: ALS KOPLOPER HET JAAR UIT

Feyenoord sluit een opmerkelijk jaar af als gedeeld koploper. Dat heeft de ploeg voor een deel te danken aan een reeks goede resultaten in de maand december. Het begint met een heerlijke overwinning in De Kuip op Heracles. Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, glibbert en swingt Feyenoord naar de grootste overwinning tot dusver (6-0).Zo creatief als de ploeg die zondag omgaat met de omstandigheden, zo fantasieloos is het spel een week later. Feyenoord strijdt tegen VVV wat voor het waard is, maar in De Koel wordt er weinig voetbalvernuft aan gekoppeld. Ondanks een daadkrachtig slotoffensief krijgt Feyenoord de promovendus niet op de knieën (0-0). Het betekent duur puntenverlies in de strijd om de koppositie.Rondom de feestdagen is er weer plaats voor voorzichtige euforie. Na de afgelasting van Feyenoord-AZ wordt NEC op 23 december in eigen stadion op degelijke wijze aan de kant gezet. Feyenoord komt in Nijmegen onwennig uit de startblokken, maar een sterke fase na rust maakt het verschil. Jonathan de Guzman velt met zijn twee treffers het vonnis over de ploeg van Mario Been.Op Tweede Kerstdag zit de kerstsfeer er in De Kuip goed in. Op de tribunes, waar kerstmutsen en andere kerstdecoraties voor de passende sfeer zorgen. Maar ook op het veld, waar Nourdin Boukhari de kerstgedachte wat al te letterlijk neemt. Een terugspeelbal blijkt te zacht en kan eenvoudig opgepikt worden door Roy Makaay, die het cadeautje weet te verzilveren. De spits beslist de stadsderby als hij na rust ook de tweede treffer voor zijn rekening neemt.Na jaren kan Feyenoord eindelijk weer eens het officieuze winterkampioenschap binnenslepen. Een zege in het Abe Lenstra Stadion volstaat om het jaar 2007 als koploper af te sluiten. SC Heerenveen werkt helaas niet mee. De Friezen komen door een treffer van Andwelé Slory op achterstand, maar zijn bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Feyenoord mag over de gehele wedstrijd gezien haar handen dichtknijpen dat het nog een gelijkspel over de streep trekt.De ploeg van Van Marwijk besluit het jaar als mede koploper. Het is een klassering die geen sterveling een half jaar eerder voor mogelijk heeft gehouden. Dat de Rotterdammers op basis van doelsaldo PSV voor zich moeten dulden, is dan daarom niet meer dan een smetje op een verrassend sterke eerste competitiehelft.

Ook in december:
* Georginio Wijnaldum wordt verkozen tot Rotterdams sporttalent van het jaar * Leroy Fer maakt tegen Heracles op 17-jarige leeftijd zijn debuut in Feyenoord 1 * Het traditionele Unicef Gala, waar onder meer alle selectiespelers aanwezig zijn, levert honderdduizend euro op *

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.