Fanshop
Fanshop

EERSTE CONTOUREN VERBOUWING ZICHTBAAR

De renovatie van diverse onderdelen in De Kuip ligt volledig op schema en op delen zelfs voor. Zo is het sloopwerk in de kleedkamers, in het Home of History en op Vak KK inmiddels gereed, waardoor op alledrie de plekken inmiddels is begonnen met de opbouwfase.
 
De ruimtes waar zich tot voor kort onder meer de kleedkamers van Feyenoord bevonden, zijn nauwelijks meer te herkennen. Een groot deel van de muren is eruit gesloopt, waardoor nagenoeg één grote ruimte is ontstaan. Hier wordt met twintig tot dertig mensen zes dagen in de week gewerkt om de verbouwing op 30 juni klaar te krijgen. Een dag later zal begonnen worden met de inrichting van de verschillende vertrekken.
 
 
De nieuwe kleedkamer van Feyenoord wordt een stuk ruimer dan voorheen en zal in één grote ruimte vallen met de fysiotherapie- en massageruimte. Ook het krachthonk wordt aanzienlijk groter. In de kleedkamer krijgen alle spelers een eigen stoel met een vaste locker. In deze lockers is aparte ruimte voor schoenen, tassen, kleding en trainingskleding. Bovendien krijgt de selectie de beschikking over een koudwaterbad en een infraroodsauna. De wasserij verhuist naar de entree, waar zich ook het kantoor van de dokter/spelersbegeleider bevindt.
 
 
Momenteel wordt er gewerkt aan de aanpassing van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in de verschillende ruimtes en het stucen van de muren. Binnenkort zal begonnen worden met het schilderwerk. In de afsluitende fase wordt er een nieuw plafond geïnstalleerd en krijgt de vloer een nieuwe toplaag.
 
 
De vorderingen op Vak KK lopen inmiddels twee dagen voor op schema. Maandag zijn de nieuwe stoelen voor het vak geleverd, die de komende week geplaatst zullen worden. Naar schatting zal de totale verbouwing van het vak ongeveer halverwege volgende week voltooid zijn.
 
 
In het Home of History is eveneens begonnen met de opbouwende fase. Op korte termijn zullen de vitrines voor het nieuwe museum geplaatst worden. Deze bestaan uit prefab onderdelen, waardoor ze relatief snel in elkaar gezet zullen zijn. Daarna kan begonnen worden met de inrichting van het Home of History, dat op 15 juli zijn officieel heropening zal beleven.