Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL VIII: JANUARI

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere keer wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 8: de maand januari 2008, waarin Feyenoord ondanks het vastleggen van Denny Landzaat een slechte start van het nieuwe jaar beleeft.

JANUARI: SLECHT VAN START IN TWEEDE SEIZOENSHELFT

Transferrumoer voert de boventoon in januari. Feyenoord staat er met de koppositie florissant voor, maar het zicht op de realiteit wordt er niet door vertroebeld. Het blijft ook in een tijd van sportieve voorspoed als een paal boven water staan dat de selectie krap is. En dat kan Feyenoord in de tweede competitiehelft volgens insiders wel eens lelijk gaan opbreken.

De komst van Denny Landzaat is wat dat betreft niet verbazingwekkend. Hoewel de middenvelder een half jaar eerder nog voor een langer verblijf in Engeland koos, is hij in januari wel klaar voor een overstap naar De Kuip. ‘Nu was het moment perfect’, zegt hij bij zijn presentatie. 

 

Ondanks de komst van de international, begint Feyenoord slecht aan de tweede competitiehelft. De 0-1 nederlaag tegen PSV is niet onoverkomelijk, maar zes dagen later levert Feyenoord een wanprestatie. Op Woudestein is uitgerekend Excelsior te sterk voor Feyenoord. Danny Buijs tekent nog voor de aansluitingstreffer, maar is niet bij machte de nederlaag af wenden 

 

Feyenoord heeft zich tussentijds wel geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi, door de amateurs van sv Deurne zonder al te veel problemen te verslaan. De opeenvolgende zege op FC Twente kost meer moeite. Maar gedragen door het Legioen poetst de thuisploeg een 0-1 achterstand weg. Feyenoord wint na een ijzersterke tweede helft met 3-1 door treffers van Luigi Bruins, Roy Makaay en Tim de Cler. 

 

Echt herstellen doet Feyenoord desondanks niet van de valse start van het jaar. Pluspunten zijn er voldoende te signaleren in het spel, maar de vermakelijke en zenuwslopende thuisduels met FC Groningen en AZ worden ondanks dat niet gewonnen. Als de balans aan het eind van januari wordt opgemaakt, blijkt pas hoeveel schade de Rotterdammers in korte tijd hebben opgelopen. Vijf punten heeft de ploeg aan het totaal toegevoegd. Dat hadden er vijftien kunnen zijn.Ook in januari:
* Het jubileumjaar 2008 gaat officieel van start * Feyenoord presenteert de jubileumshirts waarin het tijdens het seizoen 2008/2009 gaat voetballen * Algemeen directeur Eric Gudde maakt tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend dat het college van B&W van de gemeente Rotterdam samen met Feyenoord de ambitie heeft om een nieuw stadion te bouwen * 

 

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.