Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL IX: FEBRUARI

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere keer wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 9: de maand februari 2008, waarin Feyenoord voorzichtig sportief herstel beleeft.
FEBRUARI: VOORZICHTIG SPORTIEF HERSTEL

De maand februari begint buitengewoon vervelend. Feyenoord is figurant in de Klassieker en komt er genadig af met slechts een 3-0 nederlaag. Feyenoord is afgebluft, zegt Van Marwijk na afloop. Na die mentale mokerslag maakt een collectiviteitgedachte zich meester van het elftal.Tot hier en niet verder, is het gevoel dat breed gedragen wordt. Twee dagen later lanceren de spelers daarom een initiatief. De kosten van de eerstvolgende buscombireis (NAC-uit) worden door de selectiespelers op zich genomen.

Van Marwijk verwacht ondertussen ook een antwoord op het veld. Behalve in woorden spreekt hij ook met daden. In dagen na het echec in Amsterdam zijn er donderspeeches, veel looptrainingen en een ingelaste straftraining op de vrije dag van de spelers. ‘Ik heb het gevoel dat mijn maatregelen zijn overgekomen’, zegt de trainer.

De trainer krijgt zijn gelijk als Feyenoord zes dagen later een verdiende overwinning boekt op de Vijverberg. Na een 1-0 achterstand nemen de Feyenoorders sportieve revanche voor de voorbije weken. Op aangeven van Leroy Fer maakt Roy Makaay er op slag van rust 1-1 van. In de tweede helft excelleert Nicky Hofs, met twee treffers als resultaat.Als Feyenoord ook de week erna de drie punten aan het totaal kan toevoegen na een zwaarbevochten zege op Vitesse (1-0) is er plaats voor voorzichtig optimisme. Een spektakelstuk in Almelo gooit echter roet in het eten. Heracles houdt Feyenoord op 3-3 in het Polman Stadion: het zoveelste dure puntenverlies.Dat Feyenoord nog steeds niet in goede doen is, wordt duidelijk als eerstedivisionist FC Zwolle naar De Kuip komt in het kader van de kwartfinale van het bekertoernooi. De ploeg van Jan Everse houdt heel lang stand, maar capituleert in de slotfase als Michael Mols de 2-1 maakt. De sfeer op de tribunes is eerder te bestempelen als één van collectieve opluchting dan van grote blijdschap.Ook in februari:
* De tentoonstelling ‘Effies Kijken’ in Villa Zebra markeert de eerste echte jubileumactiviteit * Jonathan de Guzman krijgt de officiële papieren om een Nederlands paspoort aan te vragen *

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat sinds in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens vanaf nu verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.