Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

BUSINESS SEATS NAAR SURINAME EN ARUBA

Ruim vijfhonderd luxe stoelen die tot en met afgelopen seizoen op de Maastribune van De Kuip stonden, zijn momenteel met de boot onderweg naar Suriname en Aruba. Deze Business Seats worden door Feyenoord vervangen, waardoor de oude stoelen een nieuwe bestemming krijgen. De kampioen van Suriname, Nacional, ontvangt 160 stoelen. De kampioen van Aruba, Britannia, kan 360 stoelen tegemoet zien. De verwachting is dat de stoelen in totaal ongeveer zeventien dagen onderweg zijn en eind juni op hun bestemmingen zullen arriveren.
Door een efficiëntere indeling zal het aantal Business Seats in De Kuip stijgen van 1.200 naar ruim 1.500, zonder dat er aan comfort wordt ingeboet. Eerder werden ook al honderd van de vervangen stoelen aan FC Dordrecht geschonken. Dordrecht gaf te kennen erg verguld te zijn met deze schenking. Mogelijk zullen in een later stadium ook nog vierhonderd stoelen naar Curaçao worden verscheept.
 
De clubs op Aruba en in Suriname hopen dankzij de nieuwe stoelen hun inkomsten te verhogen en op die manier het professionele niveau verder omhoog te tillen.