Fanshop
Fanshop

NEDERLANDS ELFTAL SNEUVELT IN KWARTFINALE

Het Nederlands Elftal is uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap. In de kwartfinale was Rusland na verlenging te sterk: 3-1. De ploeg van Marco van Basten balanceerde tijdens de reguliere speeltijd al op het randje van de uitschakeling, maar een late treffer van Ruud van Nistelrooy leverde de gelijkmaker op. In de verlenging werd Oranje, dat de gehele wedstrijd al geen overtuigende indruk maakte, overklast door de ploeg van Guus Hiddink. Giovanni van Bronckhorst speelde de gehele wedstrijd mee. Tim de Cler en Henk Timmer bleven aan de kant.
De voorbije wedstrijden stal Oranje de harten van de internationale voetbalfan, maar in de kwartfinale was de magie er af. Rusland was minstens gelijkwaardig, met kansen voor beide ploegen tot gevolg. In de tweede helft werd de score geopend. Pavlyuchenko stond aan het eindpunt van een snelle aanval.

Uitgespeelde kansen bleven daarna uit voor het Nederlands Elftal. Uitschakeling hing in de lucht, maar enkele minuten voor tijd kopte Van Nistelrooy een vrije trap binnen: 1-1. De hoop keerde terug op het veld en op de overwegend Oranje gekleurde tribunes, maar vanaf dat moment was het Rusland dat dicteerde. Het vele balbezit en dreiging resulteerde in de tweede helft van de verlenging in de 1-2. Torbinskiy schoot op de achterlijn raak. Arshavin, smaakmaker aan Russische zijde, maakte er uiteindelijk ook nog 3-1 van.