Fanshop
Fanshop

FEYENOORD OEFENT IN VOORBEREIDING TEGEN BENFICA

Feyenoord heeft een oefenwedstrijd aan de voorbereiding toegevoegd. De Rotterdammers spelen op 9 augustus een uitwedstrijd tegen de Portugese topclub Benfica. De selectie vertrekt op de dag van de wedstrijd naar Lissabon, waar ‘s avonds om kwart voor acht plaatselijke tijd tegen Benfica wordt gespeeld. In Portugal is het een uur eerder dan in Nederland. Een dag later staat de terugvlucht naar Nederland op het programma.
In Benfica treft Feyenoord een historische tegenstander. In 1963 speelden de Rotterdammers in de halve finale van de Europa Cup ook tegen de Portugezen. Destijds reisden ongeveer 1.600 supporters achter Feyenoord aan met de schepen Waterman en Groote Beer. Feyenoord verloor die wedstrijd uiteindelijk met 3-1, maar het duel ging vanwege de emotionele lading voor supporters en spelers toch de geschiedenisboeken in.
 
Benfica eindigde afgelopen seizoen als vierde in de competitie. Bij de Portugese topclub staan onder meer de Portugese (ex-)internationals Rui Costa en Nuno Gomes onder contract.