Fanshop
Fanshop

SEIZOEN 2008/2009 OFFICIEEL VAN START

Het seizoen is officieel van start. Gertjan Verbeek heeft zaterdag voor het eerst een training van Feyenoord geleid. Hij deed dat onder toeziend oog van vele duizenden supporters, zoals dat traditie is bij de eerste training voorafgaand aan een nieuwe voetbaljaargang. Voor al die fans was er genoeg te juichen. Zo werd de entree van Wim Jansen als assistent-trainer van groot applaus voorzien, evenals de aankopen Jon Dahl Tomasson en Karim El Ahmadi. Een hoofdrol was weggelegd voor een nog onbekende Feyenoorder: Kermit Erasmus.
Roy Makaay betrad als eerste Feyenoorder het trainingsveld. In zijn kielzog volgden Kevin Hofland, Theo Lucius en kort erachter Tomasson. De Deen keek even verwonderd om zich heen, alsof datgene wat hij zag totaal nieuw voor hem was. Daarna was er de glimlach, toen hij tussen alle rood en witte snippers die op het veld neerdaalden de volgepakte tribunes ontwaarde. Even later klonk er het gezang waaruit bleek dat de supporters ook Tomasson hadden herkend.

Nieuwkomer Kermit Erasmus riep uiteraard geen herkenning op bij de fans, maar er was geen supporter die zaterdagochtend niet keek naar de fysiek sterke Zuid-Afrikaan. Erasmus verscheen met een hoog blonde hanenkam op de training en trok daarmee heel wat bekijks. Of hij dat ook zal doen met zijn prestaties op het veld, was op basis van de eerste trainingsessie natuurlijk niet te zeggen.

Opvallend was de hoeveelheid spelers die Verbeek onder zijn hoede had. Zo verschenen de jeugdige talenten Kevin Leerdam, Miquel Nelom, Norichio Nieveld, Michael Janota, Kaj Ramsteijn, Louis Pedro en Kostas Lamprou op het veld. De Ghanese stagiair Harrison Afful maakte zijn opwachting, evenals de grotendeels vernieuwde technische staf. De conditietrainer Bjorn Rekelhof nam de dertig aanwezige spelers meteen stevig onder handen.Daaronder ook Ron Vlaar, die in de afgelopen week ook al door Rekelhof werd getraind. Na bijna een heel seizoen aan de kant te hebben gestaan, zorgde het omroepen van zijn naam door speaker Peter Houtman voor luid gejuich. Zo werd het Feyenoord-gevoel zoals altijd bij de eerste training optimaal aangewakkerd. Met de eerste trainingsinspanning, de uit- en thuistenues die gretig aftrek vonden in de Feyenoord Fanshop en natuurlijk de nieuwe hitsingle van Lee Towers ‘Feyenoord voor Altijd’ die voor en na de training werd gedraaid.