Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

NIEUW SHIRT VOOR SUPPORTER NA INCIDENT EERSTE TRAINING

De 16-jarige Wouter Jansen heeft woensdag in de Feyenoord Fanshop een nieuw shirt uit mogen kiezen, nadat afgelopen zaterdag tijdens de eerste training vonken van fakkels zorgden voor diverse brandgaten in zijn nieuwe shirt. De supporter mocht van geluk spreken dat zijn huid onaangetast bleef.
Wouter kocht zaterdag als een van de eerste het nieuwe Feyenoord-shirt. Daarna nam hij plaats op de tribune achter het doel. Bij de opkomst van de spelers werden vervolgens tientallen fakkels ontstoken. Een prachtig gezicht, maar voor Wouter waren de gevolgen minder mooi.
 
De moeder van Wouter nam vervolgens contact op met Feyenoord over het voorval. De club liet haar weten dat het bij wedstrijden streng controleert op het gebruik van fakkels en ander vuurwerk, maar dat optreden bij een evenement als de eerste training lastig ligt. Het evenement vind immers plaats op de openbare weg en biedt zod onvoldoende mogelijkheden om bezoekers te controleren.
 
Toch werd Wouter samen met een vriend en zijn moeder woensdagochtend uitgenodigd in De Kuip. In de Feyenoord Fanshop mocht hij vervolgens een nieuw shirt uitkiezen. ‘We gaan hier uiteraard geen gewoonte van maken, maar dit incident vormde voor ons wel aanleiding om het risico van het gebruik van fakkels weer eens onder de aandacht te brengen’, aldus Ton Strooband, die namens Feyenoord het shirt overhandigde. ‘Fakkels leveren een mooi plaatje op, maar het gebruik ervan in een mensenmassa levert gevaar op. Vorig seizoen raakte  - ook bij de eerste training – een jongetje wél gewond. Mensen onderschatten het risico van het gebruik van fakkels enorm.’