Fanshop
Fanshop

INFORMATIE VOORVERKOOP JOHAN CRUYFF SCHAAL

De voorverkoop voor de wedstrijd Feyenoord-PSV om de Johan Cruyff Schaal start zaterdag (morgen) voor de houders van een Diamond-, Gold- of Silvercard. Deze wedstrijd wordt op 23 augustus gespeeld in de Amsterdam Arena en begint om 18:00 uur. Omwisselbiljetten kunnen gekocht worden via de TicketBox-verkooppunten en internet. Aan de loketten van de Feyenoord Klantenservice is geen verkoop voor uitwedstrijden.
Let op: het aantal TicketBox-verkooppunten is per 1 juli 2008 afgenomen. Op www.ticketbox2008.nl zijn de veranderingen te lezen en waar u terecht kunt voor uw toegangskaarten.

Verkoop per treinnummer

In eerste instantie worden 2.400 kaarten in de verkoop gebracht. Deze 2.400 kaarten zijn verdeeld in drie groepen van 800 kaarten, elk gekoppeld aan een treinnummer. Elke trein correspondeert vervolgens weer met een vak in het stadion. Welk vak dit zal zijn is nog niet bekend. Voor de Feyenoord-aanhang is een aantal vakken op de eerste ring aan de korte zijde gereserveerd.

De gekochte kaart bepaalt dus met welke trein gereisd wordt en tot welk vak men in het stadion toegang heeft. Hoewel Feyenoord nog geen definitieve vertrektijden heeft doorgekregen, zullen deze er globaal als volgt uit zien:

Trein 1: 16.00 uur (TicketBox code 841, Tribune NS1)
Trein 2: 15.30 uur (TicketBox code 842, Tribune NS2)
Trein 3: 15.00 uur (TicketBox code 843, Tribune NS3)

Het treinnummer op de heenweg is gelijk aan het treinnummer op de terugweg. Dit komt er op neer dat supporters die als eerste in het stadion arriveren na afloop van de wedstrijd ook weer als eerste vertrekken. De treinkaart voor de terugreis wordt verstrekt tijdens het omwisselen bij de heenreis. Over vertrektijden van de terugreis is nog geen informatie bekend. Wel is bekend dat na afloop van de wedstrijd een ophoudprocedure zal gelden en dat tussen het vertrek van de verschillende treinen enige tijd zit. Supporters moeten er dus rekening mee houden dat zij in afwachting van het vertrek naar Rotterdam geruime tijd in het stadion dienen te wachten.

Afhankelijk van de voorverkoop zal Feyenoord beslissen over inzet van extra treinen. Besloten is wel dat maximaal vijf treinen ingezet kunnen worden. Meer treinen acht Feyenoord vanuit menselijke en organisatorische overwegingen onhaalbaar. Een en ander houdt in dat het maximale aantal supporters dat de wedstrijd kan bezoeken 4.000 bedraagt.

Punten uitkaart

Hoewel het een finale betreft en Feyenoord daarin zelfs als thuisploeg te boek staat, is besloten om deze wedstrijd mee te laten tellen voor het puntensysteem van de uitkaart. Dit omdat het een officiële wedstrijd op vreemde bodem betreft. Aan het bezoeken van deze wedstrijd worden conform de bestaande regels 11 punten toegekend.

Seizoenkaarthouders

Wegens het speciale karakter van deze wedstrijd wijkt Feyenoord af van het beleid dat alleen haar uitkaarthouders de wedstrijd kunnen bezoeken. Ook andere seizoenkaarthouders kunnen naar Amsterdam, mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

- Alleen de houder van de seizoenkaart kan de wedstrijd bezoeken;
- Op de wedstrijddag dient zowel de seizoenkaart als een geldig legitimatiebewijs overlegd te worden.

Wanneer een van beiden ontbreekt wordt geen toegang tot de trein verleend. Indien er nog kaarten beschikbaar zijn start de voorverkoop voor reguliere seizoenkaarthouders onder de genoemde voorwaarden op zaterdag 26 juli aanstaande.