Fanshop
Fanshop

MOULIJN EN DE WOLF SLAAN EERSTE JUBILEUMPENNING

Coen Moulijn en John de Wolf hebben vrijdagmiddag de eerste officiële Feyenoord Jubileumpenningen geslagen. Deze worden door de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met Feyenoord uitgegeven, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de club.
Een set van de Jubileumpenningen bestaat in totaal uit vier munten. Een gouden munt van 38 mm doorsnede met in 3D het Feyenoord-logo aan de ene zijde en het speciale honderd jaar logo aan de keerzijde. De set wordt gecompleteerd met drie penningen van 30 mm doorsnede, met de afbeeldingen van de twaalf door supporters geselecteerde legends, inclusief coach Ernst Happel.

Onder deze twaalf legends ook Coen Moulijn en John de Wolf, die vrijdag onder grote mediabelangstelling de eerste Jubileumpenningen sloegen. ‘Daar ben ik heel trots op’, zei De Wolf na afloop. ‘Eerder dit jaar is er ook al een postzegel uitgegeven met mijn portret. Het klinkt misschien afgezaagd, maar het doet me echt iets. Zoiets is niet voor iedereen weggelegd, dus ik voel me heel erg vereerd.’Ook Moulijn noemde het eervol dat zijn beeltenis op een munt terecht is gekomen. ‘Ik ben blij dat ik dit heb mogen doen. Je maakt het niet elke dag mee dat je een munt slaat met je eigen beeltenis. Ik ben heel trots op deze munten, ze zien er perfect uit. Ze krijgen een mooi plekje bij mij thuis.’

Volgens Feyenoords commercieel manager Dick de Heus is het de eerste keer dat de Koninklijke Nederlandse Munt een munt uitgeeft in samenwerking met een voetbalclub. ‘Daarmee loopt Feyenoord voorop en is heeft het als voetbalclub weer ergens een primeur te pakken’. De Heus verwees daarmee onder meer naar de winst van de Europa Cup in 1970. Een prestatie die nooit eerder door een Nederlandse club was bereikt.

Van de Feyenoord Jubileumset wordt een gelimiteerde oplage van vijfduizend stuks geslagen. De munten zijn verpakt in een luxe hoes, met een boekje waarin de foto’s, handtekeningen en paspoorten van de twaalf legends staan.

De Feyenoord Jubileumpenningen zijn vanaf 19 juli verkrijgbaar in de Feyenoord FanShops, via www.feyenoord.nl/megastore, diverse regionale detailhandels in en rond Rotterdam en via www.voetbalshop.nl. De jubileumpenningen zijn geen wettige betaalmiddelen en kunnen dus niet gebruikt worden in het reguliere betalingsverkeer.