Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

CAMPAGNE ‘DAT IS FEYENOORD’ VAN START

Feyenoord heeft een begin gemaakt met het aanbrengen van uitingen in het kader van de campagne ‘Dat is Feyenoord’. In en rond De Kuip worden tientallen banners en borden aangebracht, waarvan elf megabanners die aan de buitenzijde van De Kuip worden bevestigd het meest in het oog springen. Op alle uitingen van de campagne wordt gerefereerd aan bijzondere momenten of personen uit de rijke historie van de club.
Bij de uitingen horen ieder een tekst en een foto, die niet losgekoppeld van elkaar kunnen worden. Zo hoort bij een foto van Ernst Happel de tekst ‘Kein geloel, Fußbal spielen!’ en bij een juichende Dirk Kuyt: ‘Sterker door strijd’. Alle uitingen gaan vergezeld van de slogan ‘Dat is Feyenoord!’. Deze uitingen zijn niet alleen in en om het stadion te zien, maar de campagne wordt ook doorgetrokken op bijvoorbeeld briefpapier en op de website.



Niet alleen aan de buitenzijde van het stadion is de campagne niet over het hoofd te zien, maar ook binnen. Zo is de helft van de boarding op de tweede ring van het stadion bestemd voor de campagne en komen er zestien borden boven de uitgangen van de vakken op de tweede ring. Verder wordt er plaats gemaakt voor vijftig kleine borden op bijvoorbeeld kantoren en toiletten, komen er twee megabanners in het Maasgebouw te hangen en wordt de kleedkamer van Feyenoord ingericht met veertien doeken. Door deze campagne worden de successen, de historie, de identiteit, het karakter en het imago van de club overal in en om het stadion zichtbaar.



De teksten op de uitingen zijn allen afgeleid van het nieuwe ‘mission statement’, dat is opgesteld door de club in overleg met supporters. De tekst hiervan luidt: ‘Feyenoord Rotterdam speelt een leidende rol in het Nederlandse voetbal en biedt haar trouwe legioen een unieke beleving en inspiratiebron. Wij zijn trots op de club, haar helden, haar historie, cultuur en op elkaar. Feyenoord staat voor strijd, succes, kameraadschap en succes. Geen woorden maar daden. Dat is Feyenoord.’