Fanshop
Fanshop

SPETTERENDE START VAN JUBILEUMFEEST

Het Jubileumfeest van Feyenoord is spetterend begonnen. Op Varkenoord werd er vannacht op indrukwekkende wijze stil gestaan bij het honderdjarig bestaan. Tien seconden voor middernacht werd er hardop afgeteld, alvorens elke in Rotterdam-Zuid aanwezige persoon hoorbaar gewezen werd op de verjaardag van Feyenoord. Aan de andere kant van de weg, bij het Maasgebouw, was de situatie al niet anders. Met veel vuurwerk zetten de meer dan duizend supporters het eeuwfeest luister bij. Dat, en de vele claxonnerende auto’s op de wegen rondom De Kuip, deden vermoeden alsof Feyenoord zojuist een grote Europese wedstrijd had gewonnen.
Op Varkenoord stond de vrijdagavond volledig in het teken van het eeuwfeest. Honderden aanwezigen genoten van een gezellige avond met hoog Feyenoord-gehalte. Oudgedienden waren er in de persoon van Coen Moulijn, Gerard Kerkum, Peter Houtman en Ben Wijnstekers. Jos van der Vegt, lid van de RvC was er, evenals Eric Gudde. De algemeen directeur had aan het begin van de avond nog een prettige mededeling. Hoewel Feyenoord en Sportclub Feyenoord naar eenwording streven, zal er zeker één dag in het jaar zijn waarin er strijd is. Een sportieve broederstrijd welteverstaan. ‘Er komt jaarlijks een wedstrijd tussen het eerste van Feyenoord en de Sportclub. Die wedstrijd zal altijd rond 19 juli gespeeld worden. Een symbolisch gebaar, maar ook een gebaar waar de sportclub financieel wel bij zal varen’, aldus Gudde, die bij de symbolische overhandiging van het cadeau op een luid applaus werd getrakteerd.

Aad van der Laan, voorzitter van de Sportclub, was ook één van de sprekers. Hij roemde het karakter van de club. Hij deed met dergelijke bewoordingen dat menigeen, waaronder hij zelf, ontroerd raakte. ‘Feyenoord wordt door iedereen op een andere manier beleefd. De club is niet met één gevoel uit te drukken. Feyenoord is karakter, een club van niets voor niets krijgen en er altijd voor gaan’, sprak hij bevlogen.

Coen Moulijn genoot vrijdagavond met volle teugen. Na het slaan van een Jubileummunt, een jubileumfotoreportage voor het Feyenoord Magazine en zijn rol bij de musical ‘Feyenoord Forever’ was het voor de zoveelste keer dat hij acte de presence gaf bij een Jubileumaangelegenheid. ‘Maar het wordt nooit te veel, het zijn onvergetelijke momenten voor me’, aldus de legendarische Feyenoorder.De zangeres uit de voorstelling ‘Hand in Hand’ stal de voorbije maanden al de show in het theater, maar slaagde er vrijdagavond ook in. Voor de twee supporters uit diezelfde show was een vergelijkbare rol weggelegd. Ook hun act kon op veel bijval rekenen uit het publiek.Voor het nachtelijk uur sloeg, was er veel muziek. Zo passeerden alle Feyenoord-klassiekers van de voorbije decennia de revue, waarna de climax –de overgang van 18 naar 19 juli- op uitbundige wijze kon worden gevierd. Met felicitaties, vuurwerk en natuurlijk het heffen van de glazen.