Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VIJF FEYENOORDERS IN RACE VOOR LEGIOEN-PAS NUMMER 1

Nog vijf Feyenoorders zijn in de race voor de prestigieuze Legioen-pas nummer 1. De afgelopen weken hebben duizenden supporters via het AD en Feyenoord hun favoriete Feyenoorders genomineerd. De vijf Feyenoorders met de meeste stemmen zijn, in willekeurige volgorde: Willem van Hanegem, Gerard Meijer, Coen Moulijn, Pierre van Hooijdonk en Wim Jansen. In het najaar zal via een verkiezing op Feyenoord.nl en AD.nl de beslissing gaan vallen wie van deze Feyenoorders de nummer één van Het Legioen wordt. Hiermee wordt het jubileumjaar op passende wijze afgesloten.
De vijf kandidaten:

Willem van Hanegem:
Waarschijnlijk de meest kleurrijke speler die ooit bij Feyenoord onder contract stond. Tien jaar lang gaf hij als speler alles voor deze club, met als tastbare bewijzen de Europacup I, de UEFA Cup en vele landstitels en bekers. Later werd hij ook succesvol trainer van Feyenoord.

Gerard Meijer:
Is in augustus 2009 vijftig jaar in dienst bij Feyenoord als verzorger/masseur en in die halve eeuw is hij versmolten met de club. Meijer maakte vele hoogte- en dieptepunten mee en wordt al jarenlang door de supporters op handen gedragen.


Coen Moulijn:
Feyenoords beste linksbuiten allertijden. Werd geboren in de maand voordat De Kuip geopend werd. In dat stadion zou hij zeventien jaar lang schitteren, waardoor hij een van de grote publieklievelingen en een icoon van de club werd.


Pierre van Hooijdonk:
Stond met zijn doelpunten aan de basis van de UEFA Cup in 2002. Een Europese titel die eigenlijk niet meer voor mogelijk werd gehouden, maar die mede dankzij de vrije trappen van Van Hooijdonk toch binnen handbereik kwam.


Wim Jansen:
De enige echte Mr. Feyenoord. Die bijnaam heeft hij te danken aan alles wat hij voor de club heeft betekend. Jansen was niet alleen een heel belangrijke speler voor Feyenoord, maar wordt later ook bijvoorbeeld trainer, technisch directeur en adviseur. Dit seizoen is hij één van de assistenten van Gertjan Verbeek.

Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van het verdere verloop van de verkiezing.