OUD FEYENOORD TRAPT STADIONPROGRAMMA AF

Oud Feyenoord heeft zaterdag rond de klok van half 1 het stadionprogramma van de Jubileumdag afgetrapt. Het elftal van voormalig Feyenoord-spelers nam het op tegen het eerste elftal van tweedeklasser FC Geleen. Deze Amateur-partner van Feyenoord viert dit jaar eveneens het honderdjarig bestaan. Oud Feyenoord trad op volle oorlogssterkte aan en won na een wedstrijd van een halfuur met 2-1.

Voor een vrijwel volle Kuip maakte Pierre van Hooijdonk het verschil voor Oud Feyenoord. De spits scoorde tweemaal van dichtbij en bezorgde daarmee de Feyenoorders de winst. In het elftal dat onder leiding stond van Joop van Daele, kwamen verder onder meer Ben Wijnstekers, Kees van Wonderen, Patrick Lodewijks, Regi Blinker en Gaston Taument in actie.

De eerste helft, die een kwartier duurde, werd afgesloten met een 1-1 ruststand. Beide doelpunten kwamen op soortgelijke wijze tot stand. Tweemaal werd de keeper met een stiftje gepasseerd. De eerste kwam op naam van Van Hooijdonk, op slag van rust maakte FC Geleen gelijk.

Voor de tribunes, die al flink volgelopen waren, was het een prettig weerzien met de oude helden. Zo was er voor het eerst sinds tijden weer eens een vrije trap van Van Hooijdonk in De Kuip te zien en Regi Blinker bleek het dribbelen niet verleerd. Gaston Taument zorgde voor spektakel door uit schijnbaar onmogelijke hoek de lat nog te raken. Van Hooijdonk zette uiteindelijk met een kopbal van dichtbij de eindstand op het scorebord.