Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD WERKT ZICH IN HET ZWEET IN DE ALPEN

Na een relatief rustige eerste dag in Oostenrijk heeft Gertjan Verbeek maandag aangegrepen om twee intensieve oefensessies in te gelasten. De ochtendtraining duurde twee uur en werd door conditietrainer Bjorn Rekelhof nog als ‘rustig’ gekwalificeerd. Voor de middag staat er een training met pittige trainingspartijen gepland. Feyenoord wordt in het pittoreske bergdorpje Fulpmes gadegeslagen door enkele tientallen supporters en een journalistengezelschap.

De maandagochtend was er veel aandacht voor de afwerking. Verdeeld over twee helften mochten de Feyenoorders aanleggen, met vele doelpunten en reddingen als resultaat. Voor de supporters die speciaal waren overgekomen om Feyenoord terplekke te volgen of toevalligerwijs in Oostenrijk op vakantie zijn, was dat het leukste onderdeel om te aanschouwen.



Daarna werden er partijspelletjes gedaan. Op het ene veld zagen de assistent-trainers Wim Jansen en Leon Vlemmings toe op het verloop ervan. Daarbij legden ze het spel regelmatig stil om te corrigeren of aanwijzingen te geven. Aan de andere kant van het veld deed Verbeek, die samen met Patrick Lodewijks toekeek, hetzelfde. Op de helft met Vlemmings en Jansen werd er geconcentreerd en hard gewerkt, maar ook gelachen. Dat was toen Tim de Cler het meest opmerkelijke doelpunt van de dag maakte. Hij deed dat door Sherif Ekramy te passeren. Saillant detail: De Cler had de intentie een terugspeelbal te spelen maar zijn pass was te hard.



Tim Vincken werkte aan het begin van de training met Rekelhof enkele oefenvormen zonder bal af. Verderop was Kevin Hofland, die als enige de gehele sessie apart trainde, in de weer met fysiotherapeut Mikael Kuypers.