ONMACHTIG BIJ EERSTE TEST: 0-2

Feyenoord heeft de eerste serieuze wedstrijd van de voorbereiding besloten met een nederlaag. In het Oostenrijkse Wörgl was Real Mallorca met 0-2 te sterk. Arango maakte beide treffers voor de club uit de Primera Division. Denny Landzaat miste bij een 0-0 stand een strafschop. Gertjan Verbeek liet de internationals aan de kant. Karim El Ahmadi speelde niet mee wegens lichte klachten.

Jon Dahl Tomasson slaagde in de beginfase tot twee keer toe richting het doel van Real Mallorca op te rukken. De eerste keer omspeelde hij doelman Lux, maar gaf hij de bal iets teveel snelheid mee met een doeltrap tot gevolg. De tweede keer kreeg Tomasson ook niet de kans te vuren. Dit keer kon hij daar niet rouwig om zijn, aangezien Ramis hem van achter haakte. Het leverde Feyenoord na negentien minuten een strafschop op. Landzaat wist die niet te verzilveren. Zijn poging rolde naast het doel de sintelbaan op.

Daarmee waren de meest dreigende momenten van Feyenoord genoemd. Real Mallorca werd gaandeweg de eerste helft sterker. Georginio Wijnaldum wist op de lijn de kopbal van Ramis nog weg te werken en ook Darley profileerde zich. Na 22 minuten ranselde hij het schot van Trejo uit het doel. De Spaanse openingstreffer hing in de lucht en na een half uur werd duidelijk dat van uitstel geen afstel kwam.

Darley zag zich op dat moment geconfronteerd met twee Mallorca-spelers voor zijn neus. Jurado, die even ervoor Darley nog had getest met een hard schot, liet de bal lopen voor Arango. De doelman kreeg nog een hand tegen de poging die erop volgde, maar was kansloos in de herkansing: 0-1.

Valero had op slag van rust nog een kans, maar weer was het de Braziliaanse doelman die de poging keerde. Feyenoord stelde er aanvallend weinig tegenover. Voor rust was er de poging van Leroy Fer. Vroeg in de tweede helft probeerde Hofs het, maar hij mikte te hoog. Even later waagde hij het er weer op met een vrije trap, maar ook die bal ging over.

Bij die laatste schotpoging stond de latere eindstand al op het scorebord. Arango kon weer profiteren van de hoeveelheid ruimte die hem werd geboden. Na minder dan een uur schoot hij onhoudbaar 0-2 binnen. Diaz had de kans er in de slotminuten 0-3 van te maken, maar Darley wist de bal met een fraaie reflex tot hoekschop te verwerken.

Feyenoord – Real Mallorca 0-2

30’ Arango 0-1
55’ Arango 0-2

Geel: Crespi

Bijzonderheden: Landzaat mist strafschop (19’)

Feyenoord: Darley; Buijs (57’ Nieveld), Greene, Bahia, Harrison; Fer (46’ Hofs), Landzaat (46’ Manteiga), Bruins (66’ Janota), Wijnaldum; Tomasson (46’ Slory) en Mols (46’ Erasmus).

Real Mallorca: Lux (46’ Moya); Josemi, Ramis (70’ Javi), Nunes (46’ Crespi), Corrales (46’ Keita); Suarez, Alberto, Varela; Trejo (65’ Ayoze), Jurado (73’ Castell) en Arango (65’ Diaz).