Fanshop
Fanshop

MERENDEEL BASISSPELERS KRIJGT RUST OP WOENSDAG

Feyenoord heeft de training op woensdagochtend met een flink uitgedunde selectie afgewerkt. Trainer Gertjan Verbeek liet de spelers die de avond ervoor het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen Real Mallorca speelden in het hotel achter. Voor de rest stond er een training onder koude weersomstandigheden op het programma. Op het trainingscomplex van TSV Fulpmes werd woensdagochtend een temperatuur van negen graden gemeten. Het was opnieuw bewolkt.

Giovanni van Bronckhorst, die naar alle waarschijnlijkheid donderdag de eerste minuten krijgt in een duel met een plaatselijk elftal, werkte nog enkele conditieoefeningen af. Dat deed hij samen met andere spelers die zijn ingestroomd (Ron Vlaar, Henk Timmer, Tim de Cler) of zijn hersteld van een lichte kwetsuur eerder opgelopen deze week (Sherif Ekramy). Karim El Ahmadi vertoonde zich woensdagochtend niet op het veld.Verbeek liet dinsdag na de wedstrijd al doorschemeren dat Van Bronckhorst donderdag waarschijnlijk mee speelt. ‘Ik vond het niet gepast om hem al tegen Mallorca mee te laten doen’, zei hij. ‘Giovanni is pas enkele dagen bij de groep en dan komt een tegenstander als Mallorca te vroeg. De wedstrijd van donderdag ligt wat dat betreft meer voor de hand.’

Aan het eind van de training trok Van Bronckhorst nog even de keeperhandschoenen aan. Hij keerde meerdere schotpogingen en was zelfs niet te beroerd om zich te strekken om de bal uit de kruising te werken. Het werd met bewondering gadegeslagen door enkele tientallen supporters.