TRAININGSKAMP AFGESLOTEN MET 12-0 ZEGE

De tweede en afsluitende wedstrijd in Oostenrijk is met een ruime overwinning afgesloten. Een Oostenrijks regioteam kon geen moment partij bieden: 12-0. Andwelé Slory, Jon Dahl Tomasson, Leroy Fer, Michael Janota (allen 2x), Denny Landzaat, Serginho Greene, André Bahia en Manteiga scoorden. Ron Vlaar maakte na rust zijn rentree na ruim driekwart jaar blessureleed. Giovanni van Bronckhorst kreeg voor het eerst speelminuten in deze voorbereiding. Andwelé Slory viel geblesseerd uit.
Het was op voorhand niet te voorspellen wat voor tegenstand Feyenoord te wachten stond, maar direct na het eerste fluitsignaal werd wel duidelijk dat van een serieuze test geen sprake was. Het regioteam streed voor wat het waard was, maar ontbeerde automatismen en kwaliteit.

Feyenoord zette de Oostenrijkse ploeg direct met de rug tegen de muur. De beloning volgde met een snelle voorsprong. Slory schoot met een vernietigend diagonaal schot de 1-0 binnen. De 2-0 volgde tien minuten later, toen Fer aan het eindpunt stond van een fraaie aanval: 2-0.

Het waren mooie doelpunten, maar de twee treffers die volgden konden qua schoonheid nog een klasse hoger worden ingeschaald. Denny Landzaat zag zijn schot eerst stranden in een kluwen van benen, maar zijn tweede poging had wel het gewenste resultaat. Met een magistrale lob schoot hij van buiten het strafschopgebied de 3-0 binnen. Fer herhaalde dat kunstje even later, maar dan oog in oog met de doelman. Het stiftje zeilde binnen in de verre hoek: 4-0.

Op identieke wijze als hij na twee minuten had gedaan, schoot Slory ook de 5-0 binnen. Juichen deed hij niet, daarvoor was de hamstringblessure die hij erbij opliep te pijnlijk. Fer maakte er 6-0 van. Bahia kopte op slag van rust de 7-0 binnen.

Met een nagenoeg volledig gewijzigd elftal kwam de productie in de tweede helft moeizamer tot stand. Tomasson maakte er net binnen het uur 8-0 van. Na 69 minuten schoot Janota de 9-0 binnen.

Tussendoor had Ron Vlaar zijn rentree nog bijna opgewaardeerd met een doelpunt. Zijn schot ging naast.

Tomasson schoot Feyenoord naar de dubbele cijfers. Manteiga was de volgende die een doelpunt maakte. Dat deed hij exact een week nadat hij zich bij Feyenoord meldde.

De Braziliaan kon logischerwijs zijn blijdschap niet verhullen. Het slotakkoord was aan Janota, die de eindstand op 12-0 bepaalde.

Feyenoord – Streekelftal Fulpmes 12-0

2’ Slory 1-0
13’ Fer 2-0
16’ Landzaat 3-0
20’ Greene 4-0
24’ Slory 5-0
27’ Fer 6-0
41’ Bahia 7-0
57’ Tomasson 8-0
69’ Janota 9-0
81’ Tomasson 10-0
84’ Manteiga 11-0
87’ Janota 12-0

Opstelling Feyenoord
Eerste helft:
Timmer; Harrison, Greene, Bahia, De Cler; Fer, Bruins, Wijnaldum, Landzaat; Slory (25’ Tomasson) en Mols.
Tweede helft: Ekramy; Lucius, Vlaar, Nieveld, Bahia; Landzaat, Hofs, Monteiga, Van Bronckhorst; Janota en Tomasson.