FEYENOORD BESLUIT ZWARE TRAININGSWEEK MET GELIJKSPEL: 1-1

Feyenoord is in de eerste oefenwedstrijd na afloop van het trainingskamp in Oostenrijk blijven steken op 1-1 tegen FC Dordrecht. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Fernando Derveld, maar de van Feyenoord gehuurde Jerson Anes Ribeiro trok na rust de stand gelijk. Luigi Bruins viel halverwege de eerste helft uit met een bovenbeenblessure.

Feyenoord begon stroef aan de oefenwedstrijd in Dordrecht. Soepele aanvallen kwamen nauwelijks tot stand en schijnbaar simpele ballen werden geregeld verkeerd gespeeld. Kenmerkend daarvoor was dat het enige doelpunt van de eerste helft tot stand kwam met dank aan een verdediger van de thuisploeg.

Fernando Derveld had zijn eigen doelman in de openingsfase al eens bijna tot verlegenheid gebracht, maar zeven minuten voor rust had zijn inzet op eigen doel meer ‘succes’. Serginho Greene probeerde met een vrije trap van achteruit Michael Mols in de diepte aan te spelen, maar in plaats daarvan vond hij het hoofd van Derveld. Die kopte de bal over doelman Govert Boyen en in het doel: 0-1.

Helemaal volgens de verhoudingen op het veld was dat niet, al had Feyenoord tegen die tijd al op voorsprong moeten staan. Na ruim tien minuten spelen passeerde Jon Dahl Tomasson de Dordtse doelman, maar het schot dat volgde werd op de lijn met de hand gestopt door een verdediger. Dit had een strafschop op moeten leveren, maar scheidsrechter Makkelie liet doorspelen.

Aan de andere kant waren er ook kansen voor Dordrecht de noteren. Rihairo Meulens was op slag van rust tot tweemaal toe dichtbij. De eerste keer kon hij alleen op het doel van Timmer af, maar werd hij bijtijds ingehaald door Giovanni van Bronckhorst, die door het ontbreken van Tim de Cler als linksback stond opgesteld. Drie minuten later zag Meulens een schotje nipt voorlangs gaan.

Feyenoord moest het tegen die tijd al stellen zonder Luigi Bruins. De middenvelder liet zich in de ingelaste drinkpauze, halverwege de eerste helft, vervangen met een bovenbeenblessure. Voor hem in de plaats kwam Michael Janota.

Even na rust kreeg Nicky Hofs de grootste mogelijkheid om de score uit te bouwen. De middenvelder zette een knappe één-twee op met Georginio Wijnaldum, maar zijn schot was vervolgens niet nauwkeurig genoeg en zeilde over.

Een andere Feyenoorder kreeg na zeventig minuten spelen de bal wél achter de doelman. Alleen was dit juist de enige Feyenoorder in het shirt van FC Dordrecht. Nadat hij na een uur spelen de paal al had geraakt met een vlammend afstandschot, had de van Feyenoord gehuurde Jerson Anes Ribeiro tien minuten later meer succes, door doelman Ekramy vanuit bijna dezelfde positie te passeren: 1-1.

Feyenoord drong in de slotfase nog wel aan om het winnende doelpunt te maken, maar afgezien van wat afstandschoten kwamen de Rotterdammers nauwelijks echt dichtbij. Zo werd een zware trainingsweek afgesloten met een gelijkspel in Dordrecht.

FC Dordrecht – Feyenoord 1-1

38’ 0-1 Derveld (e.d.)
69’ 1-1 Anes Ribeiro

Scheidsrechter: Makkelie