Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

NIEUWE GRASMAT IN DE KUIP

Feyenoord speelt dit seizoen de thuiswedstrijden op een grasmat van honderd procent natuurgras. Sinds 2004 werd er in De Kuip gespeeld op een veld waarin drie procent kunstvezel was verwerkt, maar maandag is een begin gemaakt met de aanleg van een nieuw veld. Hierbij is er om twee redenen vanaf gezien om weer kunstvezel in het veld te verwerken. Op de eerste plaats werd er door spelers geklaagd over de hardheid van het veld. Bovendien moest in de oude situatie elk jaar eenmaal de top van het veld gefreesd worden, waarna het gras acht tot tien weken nodig had om weer aan te groeien.


Vorige week werd al een begin gemaakt met het verwijderen van de oude grasmat. Maandag werd gestart met de aanleg van het nieuwe veld, dat dinsdagmiddag helemaal klaar moet zijn. Dit gebeurt door rollen gras van 1,20 meter breed, die strak naast elkaar worden gelegd.



Tot slot gaat er een wals overheen. Vrijdagavond wordt voor het eerst een wedstrijd gespeeld op de nieuwe grasmat, bij de aftrap van het Feyenoord Jubileumtoernooi.



Feyenoord en De Kuip willen, mede afhankelijk van de staat van het veld, aan het eind van het seizoen, in principe ieder jaar een nieuwe natuurgrasmat aanleggen. De mat die nu wordt aangelegd, is de vijfde sinds de opening van De Kuip in 1937.