Fanshop
Fanshop

TOTTENHAM BEGINT JUBILEUMTOERNOOI MET ZEGE: 0-2

Tottenham Hotspur is het Jubileumtoernooi in De Kuip met een overwinning begonnen. De Engelsen wonnen met 0-2 van Celtic. Darren Bent en David Bentley maakten de treffers. Bij beide ploegen waren bekende gezichten te zien. Voormalig PSV’er Gomes speelde mee bij de Spurs, terwijl Jan Vennegoor of Hesselink in actie kwam namens de Schotten. Om 20:45 uur komt Feyenoord in actie tegen Borussia Dortmund.

De langzaam volstromende Kuip werd niet getrakteerd op de gehoopte voetbalshow. De voltallige Feyenoord-selectie op de tribune zag Tottenham Hotspur halverwege de eerste helft de leiding nemen. Bent was attent toen er te kort werd teruggespeeld op Celtic-doelman Atur Boruc. De spits omspeelde de doelman en schoot in de verre hoek raak: 0-1.
 

Onverdiend was het niet, al was het Celtic dat voor de dreiging zorgde in de persoon van Aiden McGeady. De flankspeler zorgde voor verwachtingsvolle geluiden vanuit het Celtic vak, maar veel meer dan dat was het niet. Zijn acties deden menigeen opveren, maar het rendement was nul. Tottenham, waar miljoenenaankoop Luka Modric onzichtbaar was, stelde er niet veel meer tegenover. Al was het optreden van Dimitar Berbatov een lichtpuntje. Vlak voor rust schoot Bent nog in de handen van Boruc.  

 

In de tweede helft kwam het vermaak niet zozeer van het veld, maar van de tribunes. Het Celtic-vak, waar geen supporter zonder wedstrijdshirt was te bespeuren, zorgde met gezang voor een heerlijke sfeer. De Tottenham-aanhang probeerde er verbaal wat tegenover te stellen, maar moest het afleggen. Op het veld was het tegenoverstelde het geval. Celtic streed met het hart, maar een vuist kon het niet maken. Tottenham bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd op 0-2 toen de vorige maand aangetrokken David Bentley meteen doeltreffend was. 

Celtic – Tottenham Hotspur 0-2

Scoreverloop
24’ 0-1 Bent
79’ 0-2 Bentley 

Scheidsrechter: Kuipers 

Geel: - 

Celtic: Boruc; Hinkel, Caldwell, McManus, Wilson (60’ Naylor); Robson (56’ Caddis), Hartley (73’ Donati), Brown, McGeady; Vennegoor of Hesselink (62’ Samaras) en McDonald.

Tottenham Hotspur: Gomes; Zokora (83’ Gunter), Dawson, Woodgate; Lennon, Huddlestone (60’ King), Jenas, Modric (83’ O’Hara); Bent en Berbatov.