Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD KOMT TE KORT TEGEN CELTIC: 1-3

Feyenoord heeft zondag ook de tweede wedstrijd op het eigen Jubileumtoernooi verloren. De ploeg van Gertjan Verbeek kwam ondanks een sterke tweede helft te kort tegen Celtic. De Schotten liepen via doelpunten van Vennegoor of Hesselink (2x) en Giorgos Samaras in de eerste helft uit naar een 0-3 voorsprong, Leroy Fer deed na een uur spelen wat terug namens Feyenoord. Door de 1-3 nederlaag eindigt Feyenoord het Jubileumtoernooi als vierde.
Evenals twee dagen eerder keek Feyenoord al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Celtic had er weliswaar tien minuten meer voor nodig dan Borussia Dortmund, maar sloeg in een tijdsbestek van een kwartier wel direct twee keer toe.

Beide keren zag het verdedigende ingrijpen aan Feyenoord-zijde er niet helemaal goed uit. Bij de eerste tegentreffer zag Serginho Greene een vrije trap door de wind over zich heen gedragen worden, waarna Giorgos Samaras de bal kon oppikken om vervolgens Sherif Ekramy in de lange hoek te passeren: 0-1.

Binnen een paar minuten werd de doelman gelijk nog een keer verslagen. De bal kwam dit keer hoog vanaf de linkerkant, waarna André Bahia ingeklemd tussen twee aanvallers vlak voor het doel geen kans maakte. Jan Vennegoor of Hesselink klom uiteindelijk het hoogst en kon binnen koppen: 0-2.In de fase die volgde was Feyenoord veruit de sterkste ploeg en de Rotterdammers maakten ook aanspraak op een tegentreffer. Diego Biseswar kwam daar het dichtst bij, toen hij na ruim twintig minuten spelen vlak voor het doel van Celtic finaal over de bal heen maaide. In de rebound stuitte Denny Landzaat op de doelman, waarna het slotakkoord voor Leroy Fer was, die hoog over schoot. Nog in dezelfde minuut kwam Fer nogmaals in de buurt, toen zijn afstandschot net naast de paal rolde.Toch was het Celtic dat nog voor rust de voorsprong verder uitbreidde. De situatie was voor een groot deel te vergelijken met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ditmaal was Vennegoor of Hesselink aan de aandacht van Danny Buijs ontsnapt, waardoor hij een hoge voorzet vrij kon aannemen en in de lange hoek binnen schieten: 0-3.

Zo leek de belangrijkste taak voor Feyenoord in de tweede helft om de schade beperkt te houden en niet aan te lopen tegen een nederlaag met grote cijfers. Maar in plaats daarvan nam de ploeg van Gertjan Verbeek direct het heft in handen, op zoek naar de aansluitingstreffer.Die viel ook, na een uur spelen. Denny Landzaat zette de actie op met Fer, die vervolgens een geslaagde één-twee aanging met Michael Mols. Hiermee verkreeg Fer de gewenste ruimte om een schot van afstand te lossen, waarmee hij de doelman hard en laag passeerde: 1-3.Georginio Wijnaldum leek vijf minuten later de marge verder te verkleinen, toen hij na een prima steekpass van Giovanni van Bronckhorst zichzelf vrij speelde voor de keeper. De middenvelder deed in feite alles goed, maar stuitte desondanks op doelman Brown.Twintig minuten voor tijd herhaalde Wijnaldum dat kunstje, toen hij wederom oog in oog met de doelman kwam te staan. Ditmaal was de hoek lastiger, waardoor Brown voor de tweede keer in korte tijd een doelpunt wist te voorkomen.

Afgezien van twee afstandschoten van Mols, kwam invaller Kermit Erasmus vijf minuten voor tijd nog het dichtst bij een tweede Rotterdamse treffer. Na een steekpass van Wijnaldum passeerde de kleine aanvaller zijn directe tegenstander, maar het schot op doel dat volgde was niet hard genoeg om de doelman te verontrusten.

Feyenoord – Celtic 1-3

Scoreverloop:

12’ 0-1 Samaras
15’ 0-2 Vennegoor of Hesselink
38’ 0-3 Vennegoor of Hesselink
56’ 1-3 Fer

Scheidsrechter: Braamhaar

Geel: Caldwell

Opstellingen:
Feyenoord:
Ekramy; Buijs (46’ Vlaar), Greene, Bahia, De Cler (66’ Nieveld); Landzaat, Van Bronckhorst, Bruins (46’ Wijnaldum), Fer (73’ Manteiga); Mols en Biseswar (76’ Erasmus).
Celtic: Boruc (46’ Brown); Wilson (46’ Hinkel), Naylor, Caldwell, O’Dea; McGeady, Hartley (66’ Balde), Brown, Donati; Samaras (58’ Mc Gowan) en Vennegoor of Hesselink (46’ McDonald).