Fanshop
Fanshop

PUNTENSYSTEEM UITWEDSTRIJDEN AANGEPAST

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft Feyenoord het puntensysteem voor uitwedstrijden aangepast. De aanpassingen zijn nodig omdat Feyenoord komend seizoen weer Europese wedstrijden speelt en ook die uitwedstrijden worden meegeteld. Voor Europese wedstrijden wegen alle criteria mee die ook bij nationale uitwedstrijden gelden. Omdat de afstand tussen Rotterdam en de speelsteden natuurlijk enorm varieert is besloten dat per 150 kilometer één extra punt wordt verkregen.
Aan sanctiemaatregelen zijn met ingang van het nieuwe seizoen minpunten gekoppeld. Tot dusverre was het onduidelijk wat de gevolgen waren voor de status van een uitkaart wanneer een supporter met een sanctiemaatregel geconfronteerd werd. In voorkomende gevallen werd de uitkaart volledig ingetrokken of mocht deze behouden worden. Een middenweg bestond niet. Volgens de nieuwe bepalingen verliest een supporter bij een lichte overtreding niet direct zijn uitkaart. In het geval van zware overtredingen verandert er in principe niets.

Overigens blijft de regel van kracht dat een supporter na een landelijke stadionverbod voor de dubbele termijn van dit verbod geen uitkaart kan aanvragen.