JONG FEYENOORD VERSPEELT RUIME VOORSPRONG: 5-5

Jong Feyenoord heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen het Westlands elftal met 5-5 gelijkgespeeld. Bij rust leidde het team van Alex Pastoor nog met 0-4. Tien minuten na rust kwam Jong Feyenoord via Glenn Kobussen zelfs op 0-5, waarna de ploeg in het laatste half uur ver terugviel en vijf treffers moest incasseren. De doelpunten voor rust werden gemaakt door Kevin Wattamaleo (2x), Michal Janota en Jordao Pattinama.
De grote terugval in het laatste halfuur was deels te verklaren door de krachttraining die de talenten eerder op de dag afwerkten. Toch had trainer Pastoor gehoopt dat zijn ploeg juist die fase van de wedstrijd slimheid zou tonen. ‘De jongens waren moe en ik had graag gezien dat ze compacter waren gaan voetballen om zo de wedstrijd uit te spelen.’

De trainer was tevreden over zowel het aanvallende als het verdedigende spel van zijn ploeg tijdens het eerste uur. Het vervolg was slecht, zei Pastoor, die er verder niet te zwaar aan wilde tillen. ‘Woensdag in de nabespreking wil ik dat de jongens de goede en de slechte dingen van deze wedstrijd benoemen. Het goede moet zorgen voor bewustwording. De slechte dingen dienen dan als leermomenten.’

Met Darley, Manteiga, Kermit Erasmus, Norichio Nieveld en Janota bestond het beloftenelftal deels uit spelers die de afgelopen weken hebben geroken aan het eerste elftal. De geplande oefenwedstrijd van aanstaande donderdag tegen FCV Dender EH heeft geen doorgang. Volgende week speelt Jong Feyenoord in ieder geval nog een oefenwedstrijd tegen Oude Maas, alvorens op 18 augustus de eerste bekerwedstrijd bij Jong NAC Breda op het programma staat.