Fanshop
Fanshop

FEYENOORD-TRAINERS NAAR G-VOETBALDAG

Patrick Lodewijks, Wim Jansen en Leon Vlemmings hebben woensdagochtend het Feyenoord-team tijdens het G-voetbaltoernooi in Barendrecht onder hun hoede genomen. Vierhonderd voetballers en voetbalsters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kwamen verdeeld over 39 teams in actie. Later op de dag namen onder meer Gaston Taument en Jeffrey Oost de taken van de Feyenoord-trainers over, omdat de drie zich moesten melden bij de training van de selectie.
Voor veel van de deelnemende voetballers en voetballertjes is de voetbaldag er een waar ze maanden naar uitkijken. Voor een keer kunnen ze zich een echte profvoetballer wanen, al is de sfeer en de gezelligheid vele malen belangrijker dan presteren op zich.
 
 
Een goed voorbeeld daarvan werd na afloop van Feyenoords eerste wedstrijd gegeven door Patrick Lodewijks. Het duel eindigde in een gelijkspel en een van de spelers van het team vroeg Feyenoords keeperstrainer of dit geen nadelige gevolgen zou hebben voor het verdere verloop van het toernooi.
 
 
Lodewijks beantwoordde de vraag van de jongen met een grote glimlach en als een volleerd politicus. ‘In zo’n eerste wedstrijd moet je vooral niet verliezen. We moeten eerst afwachten wat de andere ploegen doen en daar gaan we onze tactiek dan op aanpassen.’ Gerustgesteld kon de speler zich daarna op de volgende wedstrijd richten.
 
 
 
Op het terrein van BVV Barendrecht kwamen vele trainers en spelers uit het profvoetbal in actie, waaronder diverse voormalig Feyenoorders. Zo had Mario Been het team van NEC onder zijn hoede en reikte Bert van Marwijk rond vijf uur de prijzen uit.