OLYMPISCH ELFTAL BEGINT MET GELIJKSPEL

Het olympisch elftal heeft de eerste wedstrijd tijdens de Olympische Spelen gelijkgespeeld. Tegen Nigeria werd het 0-0. Feyenoorders Jonathan de Guzman en Roy Makaay begonnen in de basis. De Guzman speelde de hele wedstrijd, maar Makaay moest zich in de rust laten vervangen met last aan zijn voet. De aanvaller had na tien minuten spelen een van de grootste mogelijkheden om de score te openen, maar hij raakte uit buitenspelpositie de lat. De tweede helft werd zijn positie in de spits overgenomen door Gerald Sibon.
Voormalig Feyenoorder Evander Sno kreeg in de slotminuut van de wedstrijd een rode kaart, wegens een overtreding op zijn tegenstander. De volgende wedstrijd van het olympisch elftal is zondag om 13:45 uur (Nederlandse tijd). De ploeg van Foppe de Haan neemt het dan op tegen de Verenigde Staten.