Fanshop
Fanshop

SELECTIE ONDER INDRUK IN SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

De Feyenoord-selectie is woensdagmiddag gepresenteerd in het Sophia Kinderziekenhuis. Het traditionele bezoek van spelers en technische staf werd bijgewoond door tientallen kinderen en ouders in de centrale hal van het ziekenhuis. Bovendien konden de overige patiëntjes op hun kamers de presentatie volgen via een uitzending van Sophia TV.
 
Voor Ron Vlaar betekende het bezoek aan het Sophia een officieel afscheid van zijn functie als ambassadeur van het kinderziekenhuis. De verdediger kreeg als dank voor zijn inzet een beeldje aangeboden door één van de kinderen. ‘Ik vond het heel leuk om een jaar lang ambassadeur te zijn’, zei Vlaar. ‘Ik heb hier bij een bingo de cadeaus uitgedeeld en werd altijd heel hartelijk ontvangen. Zeker nu ik zelf een kindje heb ben ik toch anders tegen het goede werk dat in dit ziekenhuis wordt verricht aan gaan kijken.’
 
 
 
Vlaar wordt als ambassadeur opgevolgd door Kevin Hofland. Die moest woensdag echter verstek laten gaan, wegens ziekte. ‘Maar ik weet zeker dat Kevin hier nog vaak op bezoek zal komen en met veel plezier een jaar lang ambassadeur zal zijn’, zei Vlaar.
 
 

Tegelijk werd bekend gemaakt dat de opbrengst van de Sophia dag van afgelopen seizoen inmiddels een mooie bestemming heeft gekregen. De veertienduizend euro die werd opgehaald tijdens en rond de wedstrijd Feyenoord tegen Roda JC is gebruikt om duurzaam speelgoed te kopen, waarmee de kinderen in het ziekenhuis hun problemen even kunnen vergeten.

 

 
Na de officiële presentatie, gingen acht spelers richting de diverse afdelingen van het ziekenhuis, om daar te praten met de kinderen en handtekeningen en cadeautjes uit te delen. De overige spelers bleven achter in de centrale hal, waar ze antwoord gaven op vragen van de aanwezigen.

 
Karim El Ahmadi maakte de presentatie in het Sophia voor de eerste keer mee en was onder de indruk. Hij bezocht samen met Michael Mols de afdeling verloskunde. ‘Hoewel ik zelf geen kinderen heb, was het toch bijzonder om daar te komen’, zei de middenvelder achteraf. ‘Veel van de mensen zitten er in spanning of hun kind goed geboren zal worden. Dat is indrukwekkend om te horen, maar tegelijk ook leuk dat je ze toch even kan laten lachen.’
 
 
 
Met FC Twente ging El Ahmadi elk jaar naar een verzorgingshuis voor gehandicapten, waar ze mee gingen sporten. ‘Dat was ook mooi om te doen, maar dit is toch weer anders. Ik vind het mooi dat je als voetballer zijnde iets kan betekenen voor mensen die het minder goed hebben. Zelf wilde ik vandaag ook graag op één van de afdelingen kijken. Dat is voor mezelf ook weer een ervaring, zeker voor als ik ooit zelf vader zou worden. Dan is dit iets om aan te denken.’
 
 
 
De laatste vraag in de centrale hal betekende tevens de uitsmijter van de dag. Een meisje vroeg of de spelers een Feyenoord-liedje wilden zingen en met enig aandringen van presentator Peter Houtman stemden ze daarmee in. De kinderen in de hal mochten daarbij ook op het podium klimmen en zo klonk uit vele kelen tegelijk het ‘Hand in hand kameraden’.