Fanshop
Fanshop

RUSTIGE TRAINING IN ATATURK STADION

De selectie heeft vrijdagavond in het Ataturk stadion in Konya delaatste training afgewerkt, voor het oefenduel met Konyaspor op zaterdag. Op het wat droge, maar wel goed bespeelbare veld, kwamen in totaal achttien spelers in actie. Er werd iets meer dan een uur getraind, waarbij vooral veel aandacht was voor wedstrijdsituaties.
Trainer Gertjan Verbeek gebruikt het weekend onder meer om kennis temaken met de omstandigheden tijdens een UEFA Cup-wedstrijd op vreemde bodem. Dit betekent bijvoorbeeld dat de avond voor de wedstrijd wordt getraind en dat zaterdag op de dag een wandeling op het programma staat. 'Dat is op zich wel prettig', zegt Luigi Bruins, die ditseizoen zijn debuut in het Europese toernooi te maken. 'Zo leer je vast hoe het eraan toegaat bij zo'n wedstrijd. Zoals het ook wel prettig is om een dag eerder alvast in het stadion te trainen. Dan weet je alvast een beetje wat je te wachten staat, bijvoorbeeld hoe het veld erbij ligt.'

Feyenoord zal zaterdag hoogstwaarschijnlijk in dezelfde opstelling aantreden als vorige week in de wedstrijd tegen Benfica. Naast despelers die toen in de basis begonnen, heeft Verbeek de beschikking over Sherif Ekramy, Norichio Nieveld, Michal Janota, Manteiga, Danny Buijs, Diego Biseswar en Nicky Hofs.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Konyaspor:
Timmer; Greene, Vlaar, Bahia, De Cler; Landzaat, Bruins, VanBronckhorst, Wijnaldum; Mols en Tomasson.