Fanshop
Fanshop

FEYENOORD EN KONYASPOR KOMEN NIET TOT SCOREN: 0-0

Feyenoord heeft de voorlaatste oefenwedstrijd in de voorbereiding doelpuntloos gelijkgespeeld. In het Ataturk stadion in Konya kregen de Rotterdammers tegen Konyaspor de beste kansen om de score te openen, maar het ontbrak aan scherpte in de afwerking. Michael Mols bleef in de rust in de kleedkamer achter, nadat hij in de eerste helft een tikje op zijn achillespees had gehad. Sherif Ekramy viel halverwege de tweede helft geblesseerd uit, nadat hij na een hoge vangbal ongelukkig op zijn heup viel.
Trainer Gertjan Verbeek wilde de wedstrijd van zaterdag gebruiken om alvast kennis te maken met alles wat er komt kijken bij het spelen van een Europa Cup-wedstrijd op vreemde bodem. Niet alleen wat betreft voetbal op zich, maar ook qua omstandigheden.

Nog voor dat de aftrap van het duel was verricht, kregen de Feyenoorders daar een goed voorbeeld van. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de selectie van Konyaspor met luid gejuich door de supporters begroet, tijdens de officiële presentatie. Tegelijk werd de nieuwe voorzitter van de club, die liefst vijftien versterkingen liet invliegen deze zomer, op fanatieke wijze welkom geheten. De voorzitter zelf liet het zich gewillig welgevallen en klom tijdens een ereronde over het veld zelfs her en der in de hekken.

Op het veld ging het er vanaf de aftrap al even fanatiek aan toe. Feyenoord leek daardoor in de beginfase even te moeten wennen aan het opportunistische spel van de thuisploeg, maar kreeg naarmate de eerste helft vorderde meer grip op de wedstrijd.Waar Konyaspor in de openingsfase slechts speldenprikken uit kon delen, was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Feyenoord. Jon Dahl Tomasson passeerde na een knappe een-twee met Michael Mols een verdediger, maar week vervolgens te ver uit naar de zijkant. Zijn schot kon daarop simpel gestopt worden door de doelman.Vanaf dat moment nam Feyenoord het heft in handen, wat resulteerde in diverse grote kansen. Giovanni van Bronckhorst zag een afstandschot op de vuisten van de doelman belanden, Mols schoot na een dieptepass van Serginho Greene rakelings voorlangs, terwijl Georginio Wijnaldum op slag van rust de bal kogelhard nipt langs de verkeerde kant van de paal schoot.

Konyaspor zorgde nog voor het meeste gevaar via twee vrijwel identieke hoekschoppen binnen twee minuten. Beide belandden op het hoofd van verdediger Milos, maar twee keer miste hij. Hierdoor zochten beide ploegen de kleedkamer op, zonder dat er gescoord was.De tweede helft kwam voor Feyenoord even moeizaam op gang als de eerste. Met Biseswar in plaats van de licht geblesseerde Mols (achillespees) kwam er weliswaar wat meer onvoorspelbaarheid in de ploeg, maar het duurde tot ruim een uur spelen voordat hier voor het eerst gebruik van werd gemaakt. De snelle aanvaller brak uit, omspeelde een verdediger, maar had het vizier niet op scherp.Wat volgde was een laatste halfuur waarin het spel over en weer ging, maar waarin uitgespeelde aanvallen zeer schaars waren. Kenmerkend was dat Danny Buijs met een afstandschot dat net over zeilde nog het meest dichtbij kwam. Even voor het laatste fluitsignaal kreeg Konyaspor nog de beste mogelijkheid om de winst naar zich toe te trekken, maar Fahri schoot een vrije trap vanaf de linkerkant van het doel hard over.Konyaspor – Feyenoord 0-0

Scoreverloop: -

Scheidsrechter: Sehan Bal

Opstellingen:
Konyaspor:
Jefferon; Ismail (66’ Serhat), Milos (46’ Mustafa), Cihan, Kaue; Celaletti (46’ Omer), Fahri, Zafer (46’ Fatih), Ferdi (46’ Erhan); Erdal (66’ Mehmet) en Veysel (46’ Tehoue).
Feyenoord: Ekramy (73’ Timmer); Greene (46’ Buijs), Vlaar, Bahia, De Cler; Landzaat (65’ Manteiga), Bruins, Van Bronckhorst (68’ Nieveld), Wijnaldum (73’ Janota); Mols (46’ Biseswar) en Tomasson (65’ Hofs).