JONG FEYENOORD BEGINT BEKERTOERNOOI MET GELIJKSPEL: 2-2

Jong Feyenoord heeft maandagavond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. De beloften kwamen in het Rat Verlegh Stadion via Mitchell Schet al na twee minuten op voorsprong, maar zagen NAC binnen enkele minuten gelijk maken. Een kwartier voor tijd zette Michal Janota Jong Feyenoord weer op voorsprong, waarna NAC wederom snel de stand gelijk trok.
De ploeg van Alex Pastoor was beter dan hun opponent uit Breda. Jong Feyenoord controleerde de wedstrijd en dwong voldoende kansen af, maar wist dit niet tot uitdrukking te brengen in de einduitslag. ‘We maakten het onszelf te ingewikkeld,’ zei Pastoor na afloop. ‘Te vaak werd de lange bal gehanteerd, in plaats van ons positiespel te spelen. Dit is een punt van aandacht. We moeten langer balbezit houden.’

Een wolkbreuk aan het begin van de tweede helft maakte het veld spekglad. Timon van Leeuwen had weinig last van de plotseling moeilijk bespeelbare grasmat. De invaller was nog geen vijf minuten in het veld toen hij met een steekbal Janota bediende, die vervolgens voor de 1-2 zorgde.

Komende maandag staat voor de beloften de eerste competitiewedstrijd op het programma. In Amsterdam is Jong Ajax de tegenstander. ‘Er zijn minder beladen wedstrijden om mee te beginnen,’ keek Pastoor vooruit. ‘Voor ons is het heel simpel. We willen deze wedstrijd graag winnen, net als elke andere wedstrijd.’

Jong NAC Breda – Jong Feyenoord 2-2 (1-1)