ONGELUKKIGE GENERALE VOOR JC SCHAAL: 2-1

Feyenoord heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een nederlaag. De amateurs van BVV Barendrecht waren met 2-1 te sterk, waardoor de Rotterdammers een zeer ongelukkige generale repetitie voor het duel om de Johan Cruijff Schaal van zaterdag beleefden. Alle doelpunten vielen in de tweede helft, waarin de Rotterdammers met een zeer jong elftal speelden, met een hoop spelers uit de beloftes. Gertjan Verbeek gaf na rust tevens twee testspelers de kans zich te bewijzen: de 17-jarige Zuid-Afrikaan Kamo en de 16-jarige Braziliaan Breno.
Feyenoord kende een zeer moeizame eerste helft, waardoor het blij mocht zijn dat het bij rust niet op achterstand stond. De thuisploeg kreeg twee grote mogelijkheden om de score te openen, terwijl Feyenoord met name in de openingsfase niet veel verder kwam dan diverse afstandschoten.

Barendrecht, met een aantal oud-profs in de gelederen, was qua balbezit weliswaar de onderliggende partij, maar kwam er op de counter een paar keer scherp uit. Dit leverde na ruim een half uur spelen twee grote kansen in zeer korte tijd op.

Twee keer was linksbuiten Elwin Spoel van de amateurploeg erbij betrokken. De eerste keer legde hij de bal panklaar op het hoofd van een verdediger, die de lat raakte. Even later kon hij zelf aanleggen en ging zijn schot via de voet van Serginho Greene net over. In de tussentijd kreeg Diego Biseswar de bal bijna achter doelman Van Zwieteren, maar zijn schot vanaf een meter of tien werd knap gepakt.

Aan de zijde van Feyenoord kwam de grootste mogelijkheid op naam van Georginio Wijnaldum. De middenvelder kreeg de bal vijf minuten voor rust op een presenteerblaadje aangereikt van Michael Mols, maar hij maaide voor een bijna leeg doel volledig over de bal heen.

Mols zelf had halverwege de eerste helft pas Feyenoords eerste noemenswaardige kans achter zijn naam gezet. De aanvaller kreeg de rebound van een schot van Denny Landzaat voor zijn voeten, maar schoot al vallend over.

Omdat voorafgaand aan de wedstrijd al was besloten dat na rust een zeer jong elftal in het veld zou komen, wisten de manschappen van Verbeek dat het de tweede helft zo mogelijk nog moeilijker zou worden het duel in eigen voordeel te beslissen. Dit werd ook al snel bewaarheid, toen Barendrecht binnen vijf minuten na rust de score opende.

Doelman Stefan Toonen mocht zich de tegentreffer aanrekenen. Hij kwam goed uit op een diepe bal in zijn richting, maar schoot vervolgens recht in de voeten van de instormende Mark van Zanten, die makkelijk binnen kon tikken in een leeg doel: 1-0.

Het was een tegenslag voor het jonge elftal van Feyenoord, dat een frisse indruk maakte, maar vastigheid leek te missen. Desondanks waren de Rotterdammers de bovenliggende ploeg, waardoor de gelijkmaker twintig minuten voor tijd niet meer dan terecht was. De hoekschop van Michel Poldervaart kwam via het hoofd van een verdediger voor de voeten van Kaj Ramsteijn, die niet twijfelde: 1-1.

Dat de avond toch besloten werd met een nederlaag, had Feyenoord te wijten aan een snelle counter van Barendrecht. Spoel werd in blessuretijd diep gestuurd en sprintte op volle snelheid naar de achterlijn. Daar legde hij de bal terug, waar Remco Koremans klaar stond om binnen te schieten: 2-1.

BVV Barendrecht – Feyenoord 2-1

49' 1-0 Van Zanten
68' 1-1 Ramsteijn
90' 2-1 Koremans

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Toonen; Greene, Vlaar, Bahia; Buijs, Landzaat, Bruins, Hofs, Wijnaldum; Mols en Biseswar.

Tweede helft: Toonen; Buijs, Ramsteijn, Kamo, Leerdam; Van Leeuwen, Breno, Hofs, Poldervaart; Pedro en Biseswar.