Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

WASLIJST AAN BLESSURES VOOR JOHAN CRUIJFF SCHAAL

Gertjan Verbeek kan zaterdag voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal mogelijk geen beroep doen op liefst twaalf selectiespelers. Jonathan de Guzman, Roy Makaay, Andwelé Slory, Theo Lucius, Karim El Ahmadi en Sherif Ekramy zullen in ieder geval niet in actie kunnen komen. De Guzman en Makaay keerde beiden met een blessure terug van de Olympische Spelen. De Guzman heeft klachten aan zijn lies, terwijl Makaay kampt met een breukje in het voetwortelbeen in zijn voet. De medische staf van Feyenoord gaat er vanuit dat het herstel van de blessure van de spits in totaal zes weken in beslag zal nemen.
Slory zit in de eindfase van zijn herstelperiode van een hamstringblessure. Hij heeft de veldtraining hervat, maar heeft nog niet volledig met de groep meegetraind. Lucius zit ongeveer in dezelfde situatie als Slory. Hij zit eveneens in de eindfase van het herstel van zijn hamstringblessure.
 
El Ahmadi is herstellende van een liesbreukje, waaraan hij begin augustus geopereerd werd. Voor het totale herstel van zijn kwetsuur staat zes tot acht weken. Ekramy heeft een kneuzing over zijn heup overgehouden aan de wedstrijd in Turkije tegen Konyaspor. De doelman kwam na een hoge vangbal ongelukkig terecht en moest zich laten wisselen.
 
Ook van Kevin Hofland is het onwaarschijnlijk dat hij zaterdag al in actie zal komen. De verdediger is volledig hersteld van de operatie aan zijn enkel, maar trainde donderdag nog niet met de groep. Leroy Fer heeft te kampen met liesklachten, waardoor zijn inzetbaarheid twijfelachtig is. Hetzelfde geldt voor Kermit Erasmus die te kampen heeft met een bovenbeenblessure.
 
Jon Dahl Tomasson moest zich woensdagavond in de oefeninterland met Denemarken na bijna een uur spelen laten vervangen, nadat hij een klap op zijn borst kreeg. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig zijn kwetsuur is. Tot slot kampen ook Danny Buijs en Nicky Hofs met lichte blessures.