Fanshop
Fanshop

37.000 TOESCHOUWERS VERWACHT BIJ DUEL JC SCHAAL

Naar verwachting zullen 37.000 mensen zaterdag de wedstrijd Feyenoord tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal bezoeken. Omdat Feyenoord de wedstrijd als bekerwinnaar ingaat, ligt het thuisrecht bij de Rotterdammers. Dit betekent dat Feyenoord in het thuistenue zal spelen. Mocht Feyenoord de wedstrijd winnen, dan zal Eddy Pieters Graafland de Johan Cruijff Schaal aan de ploeg van Gertjan Verbeek uitreiken.
In de rust van de wedstrijd zal oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk een aandenken uitreiken aan de beste jeugdspelers van afgelopen seizoen en de topscorers van de diverse landelijke jeugdcompetities. Van Hooijdonk zal hierbij onder meer de hand schudden van Feyenoorder Luis Pedro, die topscorer werd van de Eredivisie voor A-junioren.
 
Feyenoord en PSV treffen elkaar zaterdag voor de eerste keer, sinds Johan Cruijff in 1996 zijn naam aan de schaal verbond. Wel ontmoetten de twee ploegen elkaar tweemaal in de strijd om de toenmalige PTT Telecom Cup. In 1991 was Feyenoord met 0-1 te sterk, een jaar later versloeg PSV de Rotterdammers met dezelfde cijfers.
 
Zaterdag wordt voorafgaand aan de wedstrijd vanaf 15:00 uur de Jeugd Supercup voor A-junioren gespeeld. Die gaat tussen de A-junioren teams van sc Heerenveen en Sparta. Bondscoach Bert van Marwijk en assistent-bondscoach Dick Voorn zullen de prijsuitreiking van dit duel voor hun rekening nemen.
 
Het duel om de Johan Cruijff Schaal wordt zaterdagavond live uitgezonden op SBS6. De uitzending begint om 17:00 uur en wordt gepresenteerd door Edward van Cuilenborg. Het commentaar bij de wedstrijd wordt gegeven door Leo Oldenburger, terwijl Hans Kraaij Jr. de interviews achteraf zal verzorgen.