A1 BEGINT COMPETITIE MET 0-4 ZEGE BIJ FC GRONINGEN

De A-junioren zijn zaterdagmiddag de competitie gestart met een 0-4 overwinning bij FC Groningen. Luis Pedro had met twee doelpunten een groot aandeel. De bekerwedstrijd van B1 uit tegen RBC Roosendaal werd afgelast wegens een wolkbreuk. De eerstvolgende wedstrijd van B1 is aanstaande dinsdag tegen SC Feyenoord B1. Deze bekerwedstrijd zou eerst om half zeven beginnen, maar is vervroegd naar vijf uur ’s middags. C1 oefende zaterdag in Almere tegen FC Omniworld en boekte een 3-5 overwinning.
A1 startte sterk in Groningen. De ploeg van trainer Jean Paul van Gastel kwam na ruim een kwartier via Shabir Isoufi op voorsprong. Na het doelpunt maakten de talenten het zichzelf onnodig moeilijk, onder meer door te veel te lopen met de bal, zonder dat Groningen gevaarlijk werd.

Na rust pakten de A-junioren de draad weer op en zochten via de zijkanten veelvuldig de aanval. Via twee doelpunten van Pedro liepen de Rotterdammers verder weg van hun tegenstander. A1 controleerde ook de rest van de wedstrijd en stond de Groningers uiteindelijk geen enkele kans toe. Kelvin Leerdam zorgde tien minuten voor tijd voor de 0-4 eindstand.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Leerdam, Piqué, Ramsteijn, Eekman; Van Haaren, Clasie (80’ Erkelens), Isoufi (72’ Machek); Lagouireh, Pedro (69’ Fileccia) en Cabral.

C1 STERKSTE IN DOELPUNTENFESTIVAL: 3-5

C1 moest tegen de leeftijdsgenoten van FC Omniworld diep gaan om als winnaar uit de strijd te komen. De tegenstander uit Almere bood de ploeg van trainer Jeffrey Oost goed partij. De trainer sprak daarom na afloop van een nuttige oefenwedstrijd. Bij rust stond het door een doelpunt van Kyle Ebecillo 0-1. Omniworld trok na de onderbreking via een vrije trap de stand gelijk, waarna de C-junioren via nog twee doelpunten van uitblinker Ebecillo en een treffer van Lucas Woudenberg snel wegliepen naar 1-4.

Omniworld kwam nog terug tot 3-4, maar het was Jean-Paul Boetius die na een mooie aanval uiteindelijk de uitslag op 3-5 bepaalde. Volgende week speelt C1 een internationaal toernooi bij Willem II. Op 6 september starten de C-junioren de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen (36’ Snoek); Gómez Nieto, Rekik, Kongolo, Van Wingerden; Ebecillo, Sleegers (36’ Dercks), Ake; Brelmer (36’ Boetius), Achahbar en Woudenberg.