JONG FEYENOORD WINT KLEINE KLASSIEKER: 1-2

Jong Feyenoord is maandagavond de competitie voor beloften gestart met een 1-2 overwinning op Jong Ajax. In de Arena opende Leroy Fer na bijna een half uur spelen de score, na een solo langs meerdere Ajacieden. Na rust kwam Ajax via Edgar Manucharyan op gelijke hoogte. In blessuretijd was het Michal Janota die de winnende treffer maakte. In de ploeg van Alex Pastoor maakten naast Fer ook Kevin Hofland en Danny Buijs hun rentree na blessureleed.
Beide ploegen waren de eerste helft aan elkaar gewaagd, waarbij tot aan het doelpunt van Fer weinig grote kansen te zien waren. Bij zijn doelpunt zocht de middenvelder nadrukkelijk naar afspeelmogelijkheden, maar ging na het uitblijven hiervan voor eigen succes. Met resultaat, want Kenneth Vermeer was kansloos op de inzet van Fer: 0-1.

De beloften bleven rustig zoeken naar meer en het was dezelfde Fer die na ruim een half uur spelen na fel doorgaan op de linkerflank Jordao Pattinama bereikte. De aanvaller stuitte van dichtbij op Vermeer. Even daarvoor had Ajacied Edgar Manucharyan zijn volley maar net over zien gaan. Het was voor de buitenspeler de derde mogelijkheid van de wedstrijd, nadat hij eerder Darley met een schot op de proef had gesteld en een voorzet net over had gekopt. Het laatste woord voor de rust was wederom aan Fer. Zijn harde kopbal werd ternauwernood van de lijn gehaald.

Uit voorzorg bleven Hofland en Fer na de pauze achter in de kleedkamer. Buijs begon wel aan de tweede helft en was met een kopbal uit een corner direct dichtbij de 0-2. Aan de andere kant bleef Manucharyan gevaarlijk. De Ajacied schoot na ongeveer 55 minuten vanaf de rand van het zestienmetergebied in het zijnet.

Darley behield na een uur spelen met een knappe redding op een inzet van Darko Bodul Feyenoords voorsprong. Twee minuten later moest de Braziliaan het antwoord wel schuldig blijven, toen Manucharyan de doelman met een hard schot kansloos liet: 1-1.

Tegen het eind van de wedstrijd viel John Goossens in aan Amsterdamse zijde, maar de middenvelder kon al snel weer de kleedkamer opzoeken. Scheidsrechter Gözübüyük stuurde hem met rood van het veld vanwege een grove charge op Glenn Kobussen. Desondanks had Feyenoord aanvankelijk moeite de overtalsituatie uit te buiten en het mocht zelfs van geluk spreken dat het niet zelfs tegen een achterstand aanliep, toen Kevin Wattamaleo op de doellijn redding moest brengen.

Michal Janota besliste de wedstrijd in blessuretijd alsnog in Rotterdams voordeel. Na een knappe dribbel en dito voorzet van Mitchell Schet bleef de centrumspits voor het doel van Vermeer rustig. Janota kapte zijn directe tegenstander uit en gaf met een bekeken schot de doelman het nakijken. Zodoende wonnen de beloften terug op het hoogste niveau de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Jong Ajax – Jong Feyenoord 1-2 (0-1)