Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD TREFT KALMAR FF IN UEFA CUP

Feyenoord is in de eerste ronde van de UEFA Cup gekoppeld aan Kalmar FF. De ploeg van Gertjan Verbeek begint op 18 september met een wedstrijd in De Kuip. Op 2 oktober volgt de terugwedstrijd in het zuidoosten van Zweden. Kalmar FF is momenteel koploper in de Zweedse hoogste divisie.
In Kalmar FF treft Feyenoord een geduchte tegenstander. De club kan (nog) niet worden geschaard in het rijtje Zweedse topclubs. Zo werd de club in de bijna honderdjarige historie –Kalmar werd in 1910 opgericht- nog nooit kampioen. Maar dat is geen gegeven waar Feyenoord vertrouwen aan kan ontlenen. Onder trainer Nanne Bergstrand heeft de club sinds 2003 sportief de weg omhoog gevonden. Vorig seizoen eindigde Kalmar tweede in de competitie en wist het voor de derde keer in de clubhistorie de beker te winnen. Met een mix van Zweedse degelijkheid en Braziliaanse flair is de ploeg momenteel koploper van Allsvenskan, de hoogste Zweedse divisie.

De ploeg maakt niet alleen indruk binnen de eigen landsgrenzen. Ook op de Europese velden deed Kalmar FF van zich spreken. Racing FC Union Luxemburg werd in de eerste kwalificatieronde van de UEFA Cup afgedroogd. Uit werd er met 3-0 gezegevierd, in de eigen Fredriksskans arena (met een capaciteit van circa 10.000) stokte de teller pas bij 7-0. In de blessuretijd kon de Luxemburgse ploeg wat terugdoen. In de tweede kwalificatieronde werd AA Gent als licht favoriet bestempeld. In België werd in de slotfase de 2-1 geïncasseerd. Op eigen bodem werd die nederlaag overtuigend weggepoetst. De Belgen werden jongstleden donderdag met 4-0 te kijk gezet.

Daarmee plaatste Kalmar zich voor het hoofdtoernooi van de UEFA Cup. Dat het daarin gelijk een tweevoudig winnaar van het toernooi treft, zal met gemengde gevoelens zijn begroet. Toch zal Kalmar de confrontatie ook met vertrouwen tegemoet zien. De ploeg werd bij de start van de competitie al getipt als titelkandidaat. Het daaraan gekoppelde verwachtingspatroon heeft op geen enkele wijze een negatieve invloed gehad, getuige de formidabele prestaties in de competitie. Feyenoord is gewaarschuwd: van een eenvoudige loting is absoluut geen sprake.