Fanshop
Fanshop

ZIEKENBOEG LOOPT LANGZAAM LEEG VOOR HERACLES

Gertjan Verbeek lijkt zijn troepen op het juiste moment weer enigszins op orde te hebben. Terwijl Feyenoord voor het duel om de Johan Cruijff Schaal nog met liefst twaalf blessuregevallen te kampen had, keren voor de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles hoogstwaarschijnlijk Jonathan de Guzman, Jon Dahl Tomasson en Leroy Fer terug. De eerste twee zullen in dat geval ook direct in de basis beginnen, zo liet Verbeek vrijdag weten.
Bovendien vertelde de trainer dat het herstel van Theo Lucius, Andwélé Slory en Kevin Hofland voorspoedig verloopt. Hofland wordt zondag nog uit voorzorg aan de kant gehouden, omdat Verbeek in verband met het kunstgras en de aard van zijn blessure geen risico’s wil lopen. Voor alledrie geldt dat ze binnenkort waarschijnlijk eerst een wedstrijd met de beloftes zullen spelen.

Doordat naast Hofland ook Ron Vlaar geblesseerd is, zal Verbeek hoogstwaarschijnlijk evenals vorige week kiezen voor Denny Landzaat als een van de centrale verdedigers. Dit beviel Verbeek in het duel om de Johan Cruijff Schaal goed, hoewel Feyenoord voor die wedstrijd maar een keer in de bewuste formatie trainde.

Ondanks dat Feyenoord nog steeds de nodige (basis)spelers mist, liet Verbeek vrijdag wel weten voor de winst te gaan in Heracles. ‘Zoals we dat vorige week ook hebben gedaan. Het is niet zo dat we in deze fase de schade beperkt moeten houden. Vorige week is het niet gelukt om te winnen en dat vond ik jammer, want het was wel een prijs. Maar we zullen altijd voor de winst gaan.’

Verbeek ging vrijdag tot slot in op de keeperskwestie bij Feyenoord. Nu Sherif Ekramy is verhuurd zijn er nog twee keepers over, omdat derde doelman Stefan Toonen plotseling de overstap heeft gemaakt naar PSV. ‘Ik stond met mijn mond vol tanden toen ik dat hoorde’, zegt Verbeek. ‘We hebben met Ajax en PSV onderling de afspraak dat we niet aan elkaars spelers zitten. Blijkbaar is dat niet heilig meer. Van Toonen kan ik het wel begrijpen, hij had hier geen professioneel contract, maar van PSV niet.’

DE TEGENSTANDER

Sinds Heracles drie seizoenen geleden promoveerde naar de eredivisie, eindigde de ploeg telkens stabiel rond de veertiende plaats en werd zodoende de nacompetitie ontlopen. Een hele prestatie, al mag de invloed van het kunstgras op deze resultaten niet onderschat worden. Mede dankzij de bijzondere ondergrond in het Polman Stadion blijkt de ploeg uit Almelo ieder seizoen weer in staat tot een paar stunts tegen grotere ploegen.

De vraag is of Heracles dit seizoen weer voor hetzelfde scenario kan gaan. Zo bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen is namelijk moeilijk in te schatten hoe de selectie van de ploeg uit Almelo ervoor staat. Dit heeft deels te maken met het feit dat deze zomer liefst tien spelers uit eigen jeugd aan de selectie werden toegevoegd.

De resultaten in de voorbereiding zijn ook nog niet heel overtuigend. De ploeg begon weliswaar voortvarend met twee zeges op amateurploegen, maar de afgelopen weken presteert Heracles een stuk wisselvalliger. Zo hielden de amateurs van ACV de ploeg op 4-4 en werd in eigen huis verloren van Sivasspor, terwijl het verschil met de Twentse amateurselectie slechts een doelpunt betrof.

De belangrijkste doelstelling voor Heracles zal zijn om voor het vierde jaar op rij de nacompetitie te ontlopen om zo weer een bredere basis voor de komende jaren te bewerkstelligen. Met de selectie die er nu staat zal het op het oog geen gemakkelijke opgave worden, maar de resultaten uit het verleden bieden wat dat betreft voldoende vertrouwen voor de toekomst.


Heracles Almelo – Feyenoord
Zondag 31 augustus 2008 om 14:30 uur in het Polman Stadion

Scheidsrechter: Luinge

Vermoedelijke opstellingen:
Heracles:
Pieckenhagen; Breukers, Maertens, Wuytens, Klavan; Bajer, Fledderus, Quansah, Douglas; Everton en Van den Bergh.
Feyenoord: Timmer; Greene, Landzaat, Bahia, De Cler; Wijnaldum, De Guzman, Van Bronckhorst, Bruins; Tomasson en Mols.

STATISTIEKEN
THUIS

02/12/2007 Feyenoord - Heracles Almelo 6-0
27/08/2006 Feyenoord - Heracles Almelo 0-0
27/11/2005 Feyenoord - Heracles Almelo 7-1

UIT
23/02/2008 Heracles Almelo - Feyenoord 3-3
15/04/2007 Heracles Almelo - Feyenoord 4-1
29/01/2006 Heracles Almelo - Feyenoord 0-4