A1 MET RUIME CIJFERS LANGS ADO DEN HAAG

De A1 heeft zaterdagmiddag de tweede competitiewedstrijd met 8-2 gewonnen van ADO Den Haag A1. Op Varkenoord zorgden Jordy Clasie, Luis Pedro (2), Jerson Cabral, Kaj Ramsteijn, Shabir Isoufi en Andréa Fileccia (2) voor de Rotterdamse treffers. De B1 won zijn bekerwedstrijd met 2-1 van Spartaan’20 B1 en plaatste zich zodoende voor de tweede ronde. C1 speelt dit weekend een internationaal toernooi bij Willem II. Het verslag van dit toernooi is zondag terug te vinden op deze site.
Anders dan de uitslag doet vermoeden had A1 het niet gemakkelijk tegen de Haagse gasten. Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd en na een kwartier spelen kwam ADO terecht op voorsprong, na een fout in de defensie van Feyenoord. De gasten kregen in de periode na het openingsdoelpunt kansen om uit te lopen naar 0-2 en 0-3, maar verzuimden de wedstrijd te beslissen.

De A-junioren stelden nog voor rust orde op zaken. Clasie, Pedro, Cabral en Ramsteijn uit een penalty zorgden er met hun doelpunten voor dat Feyenoord met een veilige marge kon gaan rusten. Na de hervatting liepen de talenten binnen twintig minuten uit naar 7-1, waarna ADO Den Haag met de 7-2 iets terug kon doen. Net als de 7-1 was ook de 8-2 van de voet van de in de rust ingevallen Fileccia.

Verdedigend was het niet best wat de ploeg van Jean Paul van Gastel liet zien. De coach hield na afloop het ‘ontzettend slecht verdedigen’ als rode draad van zijn verhaal. Het goede aanvalspel en de vele doelpunten wogen wat dat betreft niet op tegen het lankmoedige verdedigen. ‘Ik ben blij met de overwinning’, zei Van Gastel. ‘Maar ik ben zeer ontevreden over hoe we vandaag hebben verdedigd en dan met name achterin. Tegen een sterkere tegenstander waren we vandaag zeker tegen een zeperd aangelopen.’

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Eekman, Ramsteijn (60’ Machek), Piqué (65’ Erkelens), Leerdam; Clasie (73’ De Vrij), Van Haaren, Isoufi; Cabral (46’ Fileccia), Pedro en Lagouireh.

B1 NA MATIGE WEDSTRIJD DOOR NAAR TWEEDE BEKERRONDE

B1 kwam in de tweede poulewedstrijd tegen Spartaan’20 B1 via Luc Castaignos al na vier minuten op een 1-0 voorsprong. De spits maakte in de zesendertigste minuut ook de 2-0. Castaignos zorgde bij dit doelpunt in de verder matige wedstrijd voor een van de weinige hoogtepunten door de bal met een omhaal in het doel te schieten. Direct na rust kwam Spartaan’20 op 2-1, na wijfelend optreden in de Feyenoord-defensie.

Trainer Cor Adriaanse vond na afloop dat het voetbal van zijn team ‘niet om over naar huis te schrijven was’. De spelers liepen te veel met de bal en er werd onvoldoende naar de vrije man gezocht. ‘Dit moet verbeteren’, zei de coach. ‘We moeten meer vanuit de organisatie gaan spelen en niet meer zomaar door elkaar gaan lopen. De jongens moeten elkaar ook meer gunnen, ze speelden vandaag nog te veel voor eigen parochie.’

Aanstaande dinsdag reizen de B-junioren af naar Roosendaal waar om half zeven wordt afgetrapt voor de bekerwedstrijd tegen RBC. Doordat Feyenoord zich al geplaatst heeft voor de volgende ronde, staat er voor de Rotterdammers niets meer op het spel.

Opstelling Feyenoord B1: De Jong; Van den Engel, Wijmer (56’ Rutten), Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester (41’ Schoonheijm), El Harouchi, Jansen; Karim, Castaignos en Velder (56’ Kruithof).