Fanshop
Fanshop

C1 EINDIGT ALS ZESDE OP TOERNOOI BIJ WILLEM II

Feyenoord C1 is op het internationale jeugdtoernooi van Willem II op de zesde plaats geëindigd. Tijdens het sterk bezette toernooi speelden de C-junioren op zaterdag poulewedstrijden tegen Arsenal, Schalke’04 en FC Porto. Feyenoord speelde gelijk tegen de Engelsen en Portugezen en verloren ongelukkig van Schalke. Hierdoor voetbalden de C-junioren op zondag om de plaatsen vijf tot en met acht.
Willem II werd na penalty’s verslagen, waarna Schalke’04 in de wedstrijd om de vijfde plaats wederom te sterk bleek. FC Porto werd uiteindelijk winnaar van het toernooi in Tilburg.
 
Tijdens de vijf gespeelde wedstrijden kwam Feyenoord niet verder dan drie doelpunten. Tegen FC Porto schoot Jean-Paul Boetius vanaf 25 meter van het doel een vrije trap in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper. Anass Achahbar zette zijn ploeg in de poulewedstrijd tegen Schalke’04 snel op 1-0, na een voorzet van Kyle Ebecillo. Het derde Rotterdamse doelpunt viel in de tweede wedstrijd tegen de Duitsers. Tonny Trindade de Vilhena maakte de gelijkmaker, waarna Schalke’04 via een rake vrije trap toch nog aan de volle winst kwam.
 
Trainer Jeffrey Oost was na afloop van het toernooi niet ontevreden. ‘De ploegen op dit toernooi deden niet veel voor elkaar onder’, zei de coach. ‘Waar zij hun kansen wel wisten te benutten, lukte ons dat niet. Het ontbrak ons tijdens de wedstrijden aan een dosis geluk.’