JONG FEYENOORD WINT OOK TWEEDE COMPETITIEDUEL

Jong Feyenoord heeft maandagavond ook de tweede wedstrijd in de eredivisie voor beloften winnend afgesloten. In Alkmaar was de ploeg van Alex Pastoor met 1-3 te sterk voor Jong AZ. Theo Lucius, Andwélé Slory en Kermit Erasmus speelden na blessureleed alledrie een helft mee. Mitchell Schet, Manteiga en Michal Janota zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.
Feyenoord kwam vlak na rust op 0-1. Diego Biseswar bediende vanaf de linkerflank Schet, die de Alkmaarse doelman wist te passeren. Tien minuten later was het wederom Biseswar die aan de linkerkant ontsnapte en het zestienmetergebied in snelde. De aanvaller kon door zijn tegenstander alleen nog maar met een overtreding afgestopt worden. De Braziliaan Manteiga benutte de toegekende strafschop en bracht de stand hiermee op 0-2. Een kwartier voor tijd kwam AZ nog wel terug tot 1-2, maar binnen vijf minuten vergrootte Janota uit een vrije trap de marge weer tot twee: 1-3.

‘Het was vandaag leuk om naar te kijken’, zei Pastoor na afloop. ‘Ik heb goed teamwork gezien, de spelers werkten hard, afspraken werden nagekomen en ook het positiespel was goed. Onze manier van voetballen is voor mij minstens zo belangrijk als de winst.’

Lucius, Slory en Erasmus leken hun rentree op het eerste gezicht goed te hebben doorstaan. Dinsdag zal moeten blijken of de spelers eventueel een reactie krijgen.

Jong Feyenoord speelt maandag 8 september een bekerwedstrijd. De beloften ontvangen dan om half zeven Jong RBC Roosendaal.

Jong AZ – Jong Feyenoord 1-3