Fanshop
Fanshop

DEFINITIEVE PLEK NIEUW STADION IN DECEMBER BEPAALD

De definitieve plek voor het nieuwe stadion van Feyenoord wordt in december van dit jaar bepaald. Dat maakte de Rotterdamse wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) dinsdag op een persconferentie bekend. Hij presenteerde er tegelijk alvast drie modellen met mogelijke plaatsen waar de nieuwe Kuip komt te staan. Aan het eind van het jaar wordt uit deze drie modellen een definitieve keuze gemaakt.

Pas na bepaling van de locatie wordt verder nagedacht over de vormgeving van het stadion. Vast staat wel dat de nieuwe Kuip plaats zal gaan bieden aan 80.000 toeschouwers. Bij mogelijke evenementen als een WK voetbal of Olympische Spelen kan dit tijdelijk uitgebouwd worden tot 100.000 plaatsen.Bij ieder model ligt het nieuwe stadion op een andere plek. Bij model ‘Stadionpark’ komt het stadion naast de oude Kuip te staan, aan de overzijde van de Marathonweg. De nieuwe Kuip, de nog te bouwen kunstijsbaan en het Topsportcentrum worden in dit model in een knoop geclusterd. De ligging aan het spoor wordt hierdoor optimaal benut.Bij model ‘United’ wordt een gemengd stedelijk gebied aangelegd langs en boven het spoor. Het nieuwe spoorproject staat hierin centraal. In deze visie zal het nieuwe stadion worden omringd door woningbouw. De oude en de nieuwe Kuip, de nieuwe kunstijsbaan en het Topsportcentrum liggen in dit plan allemaal aan het nieuwe spoorpark.Het laatste model dat Bolsius presenteerde was het model ‘Maas’. Hierbij komt de nieuwe Kuip op een prominente plaats aan de Maas te liggen. Het oude stadion kan in dit plan worden gebruikt als symbolische doorgang naar het nieuwe.

Volgens financieel directeur Onno Jacobs heeft Feyenoord geen echte voorkeur voor een bepaald model. ‘Wij zijn in ieder geval verheugd dat de vraag niet meer is óf het stadion er komt, maar waar het precies komt te staan. We weten nu dat het nieuwe stadion in ieder geval in Zuid komt te liggen en dat doet ons deugd. De plannen zien er voor Feyenoord veelbelovend uit.’