Fanshop
Fanshop

DE KUIP KLAAR VOOR FEEST VAN DE EEUW

De voorbereidingen voor het Feest van de Eeuw van zaterdag zijn in volle gang. De verwachting is dat de opbouwwerkzaamheden donderdagavond voltooid zullen zijn. Tegen die tijd is er een enorm podium uit de grond gestampt, met onder meer een immens videoscherm van zestig bij vijftien meter. Hierop is zaterdagavond een overdonderde show te zien, die een van de absolute hoogtepunten van het Jubileumjaar zal worden.
Op de enorme videoschermen zal niet alleen de live-registratie van het Feest van de Eeuw te zien zijn, zodat iedereen in het stadion een schitterend zicht heeft op de show, maar ook beelden van legendarische Feyenoord-momenten. Vanaf het podium lopen drie catwalks het veld op, waardoor artiesten en oud-spelers heel dicht bij het publiek kunnen komen.

De show begint om 20:00 uur met een voorprogramma, waarin een uur lang artiesten als Lee Towers, Hermes House Band en Sister Sledge voorbij zullen komen. Na vervolgens een kwartier pauze, start om 21:15 uur een spectaculaire show waarin in honderd minuten de mooiste momenten uit honderd jaar Feyenoord nog eens voorbij zullen trekken.

Hoogtepunten tijdens deze show zullen onder meer de intocht van de Waterman en Groote Beer door middel van een indrukwekkende lasershow en de huldiging van de selectie die in 2002 de UEFA Cup won. Voor deze huldiging is het stadhuis van Rotterdam op enorme schaal nagebouwd.De diverse momenten die aan het oog en het oor voorbij trekken, zullen worden versterkt door livemuziek van grote artiesten als Kool & The Gang, Jacky van Dam en Gerry (van The Pacemakers). Hun muziek zal in dienst staan van de momenten die door het publiek zelf gekozen zijn.

Uiteraard is bij deze momenten ook een rol weggelegd voor tientallen grote Feyenoorders uit heden en verleden. Niet alleen zal de volledige selectie van dit seizoen aanwezig zijn, maar ook komen speciaal voor het feest uit het buitenland spelers als Jurek Dudek, Ove Kindvall en Franz Hasil over.

Het stadion is zaterdag vanaf 18:00 uur open voor publiek. De allerlaatste kaarten voor het Feest van de Eeuw zijn die dag tot 20:00 uur te koop aan de kassa’s bij Feyenoord Klantenservice.