B1 EN C1 WINNEN EERSTE COMPETITIEDUEL VAN FC UTRECHT

De B-junioren hebben zaterdagmiddag de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht B1 met 2-5 gewonnen. Bij rust van de eerste competitiewedstrijd stond de ploeg van Cor Adriaanse nog met 2-1 achter, maar na de hervatting stelde Feyenoord orde op zaken. C1 won zijn eerste competitiewedstrijd eveneens van FC Utrecht. Op Varkenoord was een doelpunt van Kyle Ebecillo genoeg voor de overwinning. De topper tussen Ajax A1 en Feyenoord A1 werd uitgesteld vanwege een oefenduel van het Nederlands elftal onder 19. Gisteravond speelden namens Feyenoord Georginio Wijnaldum, Kaj Ramsteijn en Luis Pedro mee in de met 5-0 gewonnen wedstrijd met Schotland.

B1 had het de eerste helft moeilijk in Utrecht. De gastheren speelden agressief waardoor Feyenoord regelmatig in de problemen kwam. Dit resulteerde na achttien minuten in een 1-0 voorsprong voor FC Utrecht. Binnen twee minuten trok Feyenoord de stand al weer gelijk. Met een individuele actie stond Parez Karim aan de basis van de gelijkmaker van Luc Castaignos. ‘Ik had gehoopt dat we daarmee de wedstrijd naar ons toe zouden trekken’, zei trainer Cor Adriaanse na afloop. Maar Feyenoord bleef slap in de duels en zag Utrecht vlak voor rust wederom de leiding nemen: 2-1.

‘Na de pauze voetbalden we veel beter en hebben we eigenlijk niets meer weggegeven’, zei Adriaanse over de tweede helft. Feyenoord combineerde meer en nam het duel in handen. Op aangeven van Castaignos maakte Shabir Isoufi in de 52ste minuut de gelijkmaker. Vijf minuten later stuurde dezelfde Isoufi op links Nygel Velder weg, die in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. Velder nam de toegekende strafschop zelf en had uiteindelijk een rebound nodig om de 2-3 te maken.

Doelman Niels Konijnenburg gaf zowaar de assist bij de 2-4 van invaller Kevin Jansen. De middenvelder reageerde tien minuten voor tijd attent op de verre uittrap van de keeper en tikte de bal over de Utrechtse-goalie. Vlak voor tijd zette Tim Schoonheijm, een andere invaller, met een crossbal Castiagnos vrij voor de keeper van Utrecht. De spits had geen moeite en schoot de 2-5 binnen.

‘Tegen Utrecht moet je er altijd staan. Ze spelen agressief, zeker in thuiswedstrijden’, wist Adriaanse. ‘Over de eerste helft ben ik absoluut niet tevreden. Gelukkig pakten we het na rust als team goed op, en dit zie je ook terug in de uitslag. Mijn complimenten voor de ploeg. Dit was echt een teamprestatie.’

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Rutten (52’ Kruithof), Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, El Harouchi (62’ Jansen), Isoufi (70’ Van den Engel); Karim (68’ Schoonheijm), Castaignos en Velder.

MOEIZAME COMPETITIESTART VOOR FEYENOORD B2

Feyenoord Onder 16 (B2) is dit weekend met een moeizame zege bij UVS aan de competitie in de tweede divisie begonnen. In Leiden won het elftal van trainer Jan Gösgens met 0-1, dankzij een doelpunt van invaller Joey van de Velden. ‘We sprongen te slordig om met onze kansen, waardoor het veel te lang spannend bleef’, zei Gösgens achteraf.

Feyenoord B2 kende vorige week een goede generale, toen in Den Haag liefst zes goals werden gemaakt tegen ADO. Maar de uitvoering tegen UVS verliep heel wat stroever. Het elftal begon erg onwennig en was lang zoekende naar een juiste speelwijze tegen het stugge en fysiek spelende UVS B1. Al gauw ontspon zich een échte wedstrijd, waarin de scheidsrechter van beide zijden veel toeliet, zonder dat men echt over de schreef ging. Feyenoord creëerde flink wat kans, maar helaas stond het vizier van de Rotterdamse spitsen in de eerste competitiewedstrijd nog niet echt op scherp. Bovendien werd een op het eerste gezicht geldig doelpunt van Feyenoord om onduidelijke redenen afgekeurd wegens buitenspel.

In de 70e minuut kwam Feyenoord alsnog op 0-1. Na een goede actie op rechts van Elvis Manu was het Joey van de Velden die de 1-0 binnenschoot. In het restant van de wedstrijd wist Feyenoord de voorsprong vooral met dank aan de verdediging te consolideren. ‘Het was een moeizame partij tegen een stug en goed georganiseerd spelend UVS’, aldus trainer Jan Gösgens. ‘We sprongen te slordig om met onze kansen, waardoor het veel te lang spannend bleef. Ik moet een compliment maken aan het centrale verdedigingsduo, dat geen enkele kans heeft weggegeven. De kop is er af, we hebben niet al te overtuigend gespeeld, maar wel drie punten mee teruggenomen naar Varkenoord.’

UVS B1 – Feyenoord O16
Scoreverloop: 0-1 Van de Velden (70.)
Opstelling Feyenoord: Twan van Putten; Jordy van Deelen, Kay Blokland, Matthew Steenvoorden, Thom de Rooij, Yorik van Deelen (58e min Joshua Steenvoorden), Anthony Velder (67e min Julian Agatowski), Bryan van de Laan, Elvis Manu, Olcay Bilen (41e min Joey van de Velden) en Massaro Latuheru

CI OPENT COMPETITIE MET 1-0 WINST TEGEN FC UTRECHT C1

De C-junioren hadden eerder op de dag al het goede voorbeeld gegeven aan B1. Op Varkenoord startte Feyenoord sterk tegen FC Utrecht en liet een gedreven indruk achter. De eerste vijfentwintig minuten van het duel was C1 oppermachtig en dwong via vlot combinatievoetbal kans na kans af. Kyle Ebecillo en Anass Achahbar waren ongelukkig in de afronding waardoor de 1-0 uitbleef.

Een vrije trap van Terence Kongolo zette na achttien minuten de twee talenten wel op het goede spoor. De centrale verdediger speelde spits Achahbar in, die met een hakbal de inkomende Ebecillo bereikte. De middenvelder liep het zestienmetergebied binnen en rondde oog in oog met de Utrechtse doelman beheerst af: 1-0.

Utrecht kwam er de eerste helft af en toe toe gevaarlijk uit wat hachelijke situaties voor het Feyenoord-doel opleverde. Vooral de fysiek sterke spitsen van de gasten zorgden voor de nodige onrust. Na de rust werden de gasten sterker en raakte Feyenoord de overhand kwijt. Wel werden de C-junioren via enkele goede momenten gevaarlijk, zonder te scoren.

‘Utrecht bood behoorlijk wat tegenstand, maar uiteindelijk is het een terechte overwinning’, zei Oost na afloop. ‘Ik ben tevreden met de uitslag en vooral ook over het spel in de eerste helft. Al met al een terechte overwinning.’

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen; Gómez Nieto, Rekik, Kongolo, Van Woudenberg; Thong (36’ Breimer), Sleegers, Ebecillo ; Boetius (55’ Dercks), Achahbar en Ake.

0-1 Van de Velden (70.)