JONG FEYENOORD ZET OOK WILLEM II AAN DE KANT: 3-0

De terugkeer van Jong Feyenoord in de eredivisie blijft succesvol verlopen. Na uitoverwinningen op Jong Ajax en Jong AZ moest tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ook Jong Willem II eraan geloven. De ploeg van Alex Pastoor overtuigde met gedreven spel en een 3-0 overwinning. Kermit Erasmus keerde terug van een blessure en drukte met twee doelpunten stevig zijn stempel. De derde treffer kwam op naam van Luis Pedro. Rob van Dijk speelde zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer bij Feyenoord en onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen.
De aanvallende intenties van Jong Feyenoord waren vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Het spel speelde zich de eerste helft voornamelijk af op de helft van Willem II, zonder dat de beloften uitgespeelde kansen af wisten te dwingen. Van Dijk voorkwam zelfs een vroege achterstand, toen Willem II-er Michael de Leeuw plotseling voor de doelman opdook. Van Dijk bleek niet te verrassen en keerde de inzet van de aanvaller.

De 1-0 kwam na ruim een half uur letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Feyenoord was nog niet gevaarlijk geweest, tot het moment dat Norichio Nieveld vanuit het centrum van de verdediging de bal achter de defensie van Willem II liet vallen. Erasmus was attent en tikte de bal vanuit de lucht over de uitkomende Tilburgse doelman. Hiermee was ook direct de ruststand bereikt.

Aan het begin van de tweede helft stond Erasmus ook aan de basis van de 2-0. De Zuid-Afrikaan pikte de bal op het middenveld op en dribbelde enkele tegenstanders voorbij, waarna de aanvaller Michal Janota aan de linkerkant het zestienmetergebied instuurde. De invaller behield het overzicht en gaf Luis Pedro bij de tweede paal een niet te missen kans.

Erasmus bleef een plaag voor de Tilburgse defensie. Bleek de Zuid-Afrikaan na een van zijn vele dribbels oog in oog met Willem II-doelman Bruno Appels niet koelbloedig genoeg, als eindstation van een snelle aanval was Erasmus halverwege de tweede helft wel succesvol. Aanvoerder Glenn Kobussen bracht de aanvaller met een steekbal in stelling en Erasmus haalde de trekker overtuigend over: 3-0.

Door de overwinning blijft de ploeg van trainer Alex Pastoor na drie wedstrijden zonder puntenverlies in de eredivisie voor beloften. Volgende week maandag speelt Jong Feyenoord wederom een thuiswedstrijd. Op het vaste aanvangstijdstip van half zeven is op Varkenoord Jong FC Groningen de tegenstander.

Jong Feyenoord – Jong Willem II 3-0

35’ 1-0 Erasmus