Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

A1 HEER EN MEESTER TEGEN PSV: 0-4

Feyenoord A1 heeft donderdagmiddag uitstekende zaken gedaan tijdens de uitwedstrijd bij PSV. Het naar voren gehaalde competitieduel met de Eindhovenaren werd met 0-4 gewonnen. Kelvin van Leerdam opende voor rust de score. Na de onderbreking liep de ploeg van Jean Paul van Gastel uit naar 0-4 via Jerson Cabral en Andrea Fileccia (2).
Feyenoord had het de eerste twintig minuten moeilijk op de Herdgang. PSV had een veldoverwicht, zonder tot grote kansen te komen. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld bracht uitkomst voor A1. De bal werd in de doelmond ingebracht en rechtshalf Van Leerdam stond op de juiste plek om de wedstrijd open te breken: 0-1.

Met het doelpunt kantelde ook de wedstrijd. Feyenoord kreeg meer grip op het duel en consolideerde de voorsprong. Van Gastel bracht aan het begin van de tweede helft Fileccia in de ploeg voor Luis Pedro. Het bleek een gouden wissel, want de invaller scoorde met zijn eerste balcontact direct de 0-2.

Het was een staaltje effectiviteit waar Feyenoord de gehele middag op kon vertrouwen. De A-junioren dwongen in totaal vijf kansen af, waarvan er vier werden omgezet in doelpunten. De 0-3 was van Cabral, na goed voorbereidend werk van Najib Lagouireh. Ruim tien minuten voor tijd maakte Fileccia zijn tweede doelpunt van de middag en bepaalde hiermee de eindstand op 0-4.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Eekman, Piqué, Ramsteijn, Martins Indi; Van Leerdam, Machek (79’ Van den Engel), Clasie; Lagouireh (67’ Karim), Pedro (55’ Fileccia) en Cabral.