VERBEEK REALISTISCH NA NEDERLAAG

Hoewel teleurgesteld, overheerste donderdag het realisme bij Gertjan Verbeek, na afloop van de 0-1 nederlaag tegen Kalmar FF. De trainer had een aardige eerste helft gezien van zijn ploeg, maar dankzij 'een moment van onachtzaamheid' eindigde Feyenoords rentree op het Europese podium toch in mineur. 'We speelden de eerste helft aardig, maar in een te laag tempo', zei de trainer. 'Bovendien gaven we te veel kansen weg. Op basis van de tweede helft was het doelpunt van Kalmar verdiend.'
In de rust hadden de Feyenoorders tegen elkaar gezegd dat Kalmar geen ploeg was waar ze van hoefden te verliezen. Dat een spelhervatting toch oorzaak was van het enige doelpunt van de wedstrijd was 'ook een teken van onvolwassenheid', zo zei Verbeek. 'Kalmar is bovendien al ver in de competitie. Zij hebben 24 wedstrijden de tijd gehad om voor te bereiden op dit duel. Terwijl wij een ploeg in opbouw zijn.'

Ondanks de nederlaag, legde Verbeek zich niet bij voorbaat neer bij uitschakeling in het Europese toernooi. 'Over twee weken zijn we drie wedstrijden verder. Dan zijn er waarschijnlijk weer een paar spelers terug uit blessures en zijn wij beter ingespeeld. Door het spelen van echte wedstrijden moeten wij als ploeg verder komen.'

De nederlaag tegen Kalmar komt op een extra ongelukkig moment, omdat komende zondag de wedstrijd tegen Ajax op het programma staat. Verbeek wilde echter niets weten van extra druk richting dat duel. 'Je zit nooit op een nederlaag te wachten en helemaal niet richting de wedstrijd tegen Ajax. Maar ik kan geen ijzer met blote handen buigen. We moeten roeien met de riemen die we hebben.'

Bovenop de teleurstelling van de nederlaag, kwam ook nog eens het uitvallen van Kevin Hofland. De verdediger gaf halverwege de tweede helft aan niet verder te kunnen spelen, wegens klachten aan zijn enkel. Verbeek: 'Het enige lichtpuntje was daardoor de rentree van Roy Makaay.'