Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD-AJAX MOET VOETBALFEEST WORDEN

Feyenoord en Burgemeester Ivo Opstelten doen een oproep aan de voetbalsupporters die aanstaande zondag de wedstrijd Feyenoord-Ajax bezoeken om er vooral een feestelijke voetbaldag van te maken. Rond de wedstrijd zal er door de politie streng op worden toegezien dat de wedstrijd rustig verloopt. Daarbij zullen volgens de burgemeester vooral groepjes die zich ophouden scherp in de gaten worden gehouden.
Rond de wedstrijd zijn extra veiligheidsmaatregelen van toepassing. Zo worden op het voorplein extra hekken geplaatst en worden bezoekers al bij het betreden van het plein op een geldige toegangskaart gecontroleerd. Bij de ingang van het stadion zal streng worden gecontroleerd door Feyenoord. Dat betekent onder andere dat iedereen zal worden gefouilleerd. Ook zal er in het stadion, conform de afspraken met de Gemeente Rotterdam, steekproefsgewijs gecontroleerd worden op het bezit van een geldig identiteitsbewijs. Daarnaast gaat de politie in de stad en rond het stadion de Algemene Plaatselijke Verordening streng toepassen. Wildplassen, alcohol en drugsgebruik worden niet getolereerd. Bij overtreding van de apv volgt een boete en vaak ook een stadionverbod voor de duur van negen maanden.

Vijf-jaars sanctie
Alle partijen hechten er aan wederom te benadrukken dat de zogenoemde ‘vijfjaars-sanctie’ nog altijd van kracht is. Deze maatregel houdt in dat bij ongeregeldheden rond ontmoetingen tussen Ajax en Feyenoord bezoekende supporters de komende vijf jaar bij de onderlinge wedstrijden geweerd zullen worden. De sanctie is een uitvloeisel van gesprekken tussen alle betrokken partijen naar aanleiding van ernstige ongeregeldheden rondom Feyenoord-Ajax op 17 april 2005.