C1 KOMT OP VARKENOORD TE KORT TEGEN PSV: 2-4

Feyenoord C1 heeft zaterdagmiddag de topper tegen PSV met 2-4 verloren. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam op Varkenoord duidelijk te kort tegen de Eindhovenaren. Pas na de 0-4 kon Feyenoord wat terug doen. Centrumspits Anass Achahbar maakte in de slotfase met twee doelpunten de uitslag wat draaglijker. A1 en B1 hoefden dit weekend niet aan te treden. De A-junioren wonnen afgelopen donderdag al van PSV. In Eindhoven werd het 0-4. Komende dinsdag staat voor A1 de volgende topper op het programma, wanneer in Amsterdam Ajax wacht.De B-junioren kwamen niet in actie vanwege een vierlandentoernooi voor Oranje onder 17 in Duitsland.
De wedstrijd begon voor C1 direct in mineur. Al na drie minuten verdween een vrije trap van PSV achter doelman Mitchel Snoek. De vroege 0-1 achterstand kwam Feyenoord geen moment meer te boven. ‘Wij zijn door die snelle score geen moment in de wedstrijd gekomen’, zei Oost na afloop. Joey Sleegers verschalkte kort na het openingsdoelpunt nog wel de keeper van PSV, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Ondanks de vier tegendoelpunten keepte Snoek een sterke wedstrijd. Zo stopte de doelman op slag van rust een penalty, gegeven na een handsbal in de verdediging van Feyenoord. Kort na de onderbreking moest Snoek zich wel gewonnen geven en de 0-2 incasseren, na een mooie Eindhovense combinatie.

PSV liep vervolgens uit naar 0-4 en pas vijf minuten voor tijd deed Achahbar wat terug namens Feyenoord. De spits dreef een individuele actie vanaf de middellijn door en schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied onhoudbaar achter de Eindhovense doelman. In blessuretijd maakte Achahbar uit een strafschop ook de 2-4.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Van Beek (35’ Breimer), Rekik, Kongolo, Woudenberg; Thong, Sleegers (63’ Driebergen), Ebecillo; Boëtius (53’ Dercks), Achahbar en Ake.

C2 WINT DIK VERDIEND VAN PSV
Feyenoord C2 heeft zich afgelopen zaterdag door een dikverdiende 4-2 overwinning op aartsrivaal PSV aan kop genesteld van de landelijke C2 competitie. In de eerdere twee competitiewedstrijden tegen FC Dordrecht en Roda JC had de formatie van Gaston Taument met twee overwinningen (7-1 en 4-1) al aangetoond klaar te zijn voor het “grotere werk”.

Op een zonnig Varkenoord lieten de jonge Feyenoorders al vanaf het eerste fluitsignaal blijken er vandaag een stevige pot van te willen maken. Ze zaten van meet af aan lekker in de wedstrijd, waarbij er lustig op los werd gecombineerd. Het middenveld werd al snel met pittige duels veroverd onder leiding van Rick Karsdorp en achterin werden nauwelijks kansen weggegeven, waar het centraleduo Rick Dekker en Wessel Dammers heer en meester waren.

Het paste dan ook helemaal in het spelbeeld toen aanvoerder Tonny de Vilhena de thuisploeg in de 16e minuut op voorsprong zette met een verwoestende uithaal net buiten de 16 meter na goed voorbereidend werk van Karsdorp. Een goed kwartier later werd het 2-0 toen De Vilhena een penalty benutte die was gegeven na een handsbal van een PSV-verdediger. Ver in blessuretijd van de 1e helft schoot PSV aanvaller Jeroen Meefout de onverwachte aansluitingstreffer voor de Eindhovense ploeg binnen achter de op dat moment nog niet op de proef gestelde Feyenoord keeper Maarten de Fockert.

De Varkenoorders bleken niet uit het veld geslagen door deze tegenslag want na de rust pakten ze de draad weer op en dicteerden verder de wedstrijd. Allereerst was het linker vleugelverdediger Ryan Korporaal die zijn goede spel beloond zag met de 3-1 toen hij op inzet met een pegel PSV keeper Jeroen Meurs het nakijken gaf en even later was het Silgio Thenu die de trekker overhaalde uit een voorzet van de ijverige Brandon Robinson: 4-1.

De van een blessure terugkerende Mike van de Ruit beproefde nog eens de lat en ook het ijzerwerk boven De Fockert werd nog tweemaal getest voordat PSV in de slotfase uit een corner iets terug kon doen: 4:2.

Na afloop van de wedstrijd was een lachende trainer Gaston Taument zeer tevreden met de uitslag en het vertoonde spel: “Het was fantastisch om te zien hoe de jongens de strijd aangingen en daarbij ook nog eens goed bleven voetballen. We wonnen bijna ieder duel op het middenveld en het was mooi om te zien dat deze ploeg in staat is om een tegenstander de wil op te leggen.”

Feyenoord C2-PSV 4-2 (2-1)
Scoreverloop: 26e min. 1-0 De Vilhena, 31e min. 2-0 De Vilhena (penalty) 35e min. 2-1 Jeroen Meefout, 50e min. 3-1 Ryan Korporaal, 58e min. 4-1 Silgio Thenu, 67e min. 4-2 Rai Vloet

Opstelling Feyenoord C2: Maarten de Fockert, Joey Groenbast, Wessel Dammers, Rick Dekker (54e min. Denzel Medar), Ryan Korporaal, Rick Karsdorp, Aytac Metin, Silgio Thenu, Brandon Robinson, Tonny de Vilhena, Cas Knoester (35e min. Mike van de Ruit)

LASTIGE WEDSTRIJD VOOR FEYENOORD B2 IN BARENDRECHT
Feyenoords B2-jeugd kwam zaterdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij de sterke B1-jeugd van Barendrecht. Op het prachtige hoofdveld van Sportpark De Bongerd waren beide ploegen in alle opzichten aan elkaar gewaagd. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld en geen van beide teams slaagde er in grote kansen te creëren. In de tweede helft had Feyenoord wel het betere van het spel, maar dat leverde helaas geen doelpunt op. Zodoende eindigde de aantrekkelijke wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

‘In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft speelden wij in een hoger tempo en hadden wij het betere van het spel’, aldus trainer Jan Gosgens. ‘Dit resulteerde in vier grote kansen, maar helaas had Elvis Manu het vizier minder scherp staan dan vorige week. In de verdediging en op het middenveld stonden we goed en hebben we bijna niks weggegeven.’

Barendrecht B1-Feyenoord B2 0-0

Opstelling Feyenoord: Jeffrey Verkerk; Jordy van Deelen, Desley van Oosten, Matthew Steenvoorden, Thom de Rooij, Kay Blokland, Anthony Velder (70e min Julian Agatowski), Bryan van der Laan, Elvis Manu, Joey van de Velden (55e min Jon Joost Cornelissens) en Massaro Latuheru